Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Ceasar salade

Ceasar salade

Thuis & wonen
Ceasar salade

De Caesar salade is bij uitstek een salade om heerlijk mee te variëren. Probeer eens deze versie met geitenkaas. Heerlijk als chique lunch of eenvoudig diner.

Ceasar salade

Voor- of lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Prijs p.p. € 2,75

Dit heb je nodig

5 eieren
2 ansjovisfilets
2 tl mosterd
1 teentje knoflook
sap van een ½ citroen
1 dl mayonaise
½ stokbrood
4 el olijfolie
peper en zout
1 krop bindsla (romana)
200 g gerookte kipfilet
100 g oude geitenkaas
30 g basilicumblaadjes, grofgehakt
1 rode ui in ringen

Zo maak je het

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200C. Breng een pannetje water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze 7 minuten. Laat ze even schrikken onder de koude kraan zodat ze niet doorgaren. Pel de eieren.

Stap 2
Pureer een van de eieren samen met de ansjovis, mosterd, knoflook, citroensap en mayonaise tot een stevige dressing.

Stap 3
Snijd het schuin stokbrood in lange dunne plakken van maximaal een ½ cm dik. Smeer de plakjes brood aan één kant in met de olie en bestrooi ze met peper en zout. Leg de plakjes brood op een bakplaat en bak ze in 10 minuten bruin en krokant in de oven.

Stap 4
Haal de slabladeren los van de krop en was ze. Snijd de grote bladeren in stukken van 10 cm. Laat de kleine blaadjes heel.

Stap 5
Meng de sla in een grote kom met de dressing en verdeel het over grote borden. Pluk de kip in reepjes en leg tussen de salade. Halveer de eieren en leg bij elke salade twee helften. Schaaf met een kaasschaaf krullen van de oude geitenkaas over de salade heen. Bestrooi met gehakte basilicum en wat rode uienringen voor de kleur.

 

Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.
Fotografie: Eric van Lokven.
Styling: Cyn Ferdinandus.

Shoppen is altijd een goed idee