Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Caprese salade met parmaham en rode ui

Caprese salade met parmaham en rode ui

Thuis & wonen
Caprese salade met parmaham en rode ui

Een hele simpele salade die binnen een mum van tijd op tafel staat, maar altijd lekker om als bijgerecht te serveren. Wij hebben als lekker extraatje wat parmaham en rode ui door de salade gedaan, want de basis caprese is soms een beetje saai.    

Dit heb je nodig:

Tijd: 20 min.
Recept voor 2 personen

  • 2 tomaten
  • half bolletje mozzarella
  • halve rode ui
  • een paar blaadjes basilicum
  • 2 plakjes parmaham
  • snufje peper
  • scheutje olijfolie

Zo maak je het:

Snijd de tomaat in plakjes. Verwijder eventueel de zaadjes en leg de plakjes tomaat even tussen 2 keukenpapiertjes, zodat de plakjes tomaat wat minder nat zijn. Snijd de mozzarella in stukjes of plakjes en de rode ui in halve ringen. Leg alle ingredienten op een bord en scheur de parmaham in stukjes en verdeel deze over de salade. Breng de salade op smaak met wat verse basilicum, een snufje peper en een scheutje olijfolie. En klaar is je caprese salade met parmaham en rode ui!

!!Button-Eibertje

 

Tip van Eibertje: Veel geven de voorkeur aan buffel mozzarella, maar mozzarella van koemelk is minder vet.

 

 

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Shoppen is altijd een goed idee