Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Cannelloni met spinazie, gehakt en ricotta

Cannelloni met spinazie, gehakt en ricotta

Thuis & wonen
Cannelloni met spinazie, gehakt en ricotta

Als je van lasagne houdt, dan houd je ook van cannelloni. Je kunt de cannelloni vullen met alles wat je lekker vindt. Dit recept heeft een vulling van ricotta, gehakt en spinazie.

artikel

Dit heb je nodig

Voor 2 personen
Tijd: 20-25 min. + 30 min in de oven

  • 150 gram spinazie
  • 150 gram gehakt
  • 10 canneloni
  • 400 ml tomatensaus
  • handje geraspte kaas
  • 4-5 eetlepels ricotta

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 220 graden. Bak het gehakt rul. Ondertussen snijd je de spinazie fijn en voeg je deze toe zodra het gehakt gaar is. Bak de spinazie circa 2-3 minuten mee en zet dan het vuur uit. Voeg de ricotta toe en meng alles goed door elkaar.

Verdeel de helft van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Vul de cannelloni (met een lepel of spuitzak) met de vulling en leg ze vervolgens in de ovenschaal. Ga zo door totdat de ovenschaal gevuld is of de ingrediënten op zijn.

Verdeel de rest van de tomatensaus over de cannelloni. Afmaken met een beetje geraspte kaas en eventueel nog wat risotto. Zet de cannelloni voor circa 30 minuten in de oven.

 

 

 

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.

 

Sofie is onze kookblogger. In dit filmpje stelt ze zich even voor.

Shoppen is altijd een goed idee