Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Heftig: burenruzie uit ‘Mr. Frank Visser doet uitspraak’ loopt uit op schietpartij

Heftig: burenruzie uit ‘Mr. Frank Visser doet uitspraak’ loopt uit op schietpartij

Heftig: burenruzie uit ‘Mr. Frank Visser doet uitspraak’ loopt uit op schietpartij

Regelmatig lopen de gemoederen flink op in ‘Mr. Frank Visser doet uitspraak’, maar de ruzie tussen de bejaarde Piet en zijn buren Manon en Wesley heeft wel heel dramatische gevolgen gehad. De 89-jarige man zou het koppel afgelopen weekend hebben bedreigd met een pistool. “Ook zwaaide hij met een mes zo groot als een zwaard.”

Mr. Frank Visser doet uitspraak

In februari kwam in Mr. Frank Visser doet uitspraak de burenruzie tussen Piet en de daarnaast wonende Manon en Wesley aan bod. Het stel was aan het verbouwen, waarbij een container gebruikt werd voor al het bouwpuin. Dat laatste was precies hetgeen waar de bejaarde Piet zich aan ergerde: de vuilnisbak zou zijn uitzicht belemmeren. Helaas voor de 89-jarige kon rechter Frank Visser (68) hem geen gelijk geven in het SBS-programma.

Pistool

Bij de rechtszaak in Mr. Frank Visser doet uitspraak legde Piet zich duidelijk niet neer, als we zijn buren mogen geloven. Aan Haarlemmer Dagblad vertellen Manon en Wesley over het moment dat ze – na de opnames van het programma – het te koop staande perceel van de bejaarde man aan het bekijken waren. Piet zou hen toen hebben bedreigd met een pistool. “Hij riep: ‘Als jullie niet weggaan, dan schiet ik jullie eraf. Dit pistool is geladen'”, stelt Manon. “Toen we zaten te eten, hoorden we schoten in de tuin. Daar stond hij weer met dat pistool. Ook zwaaide hij met een mes zo groot als een zwaard.”

Lees ook
Kandidate’Mr. Frank Visser doet uitspraak’ lijkt volgens kijkers sprekend op Tineke Schouten

Onderzoek

Het pistool van Piet bleek uiteindelijk een alarmpistool te zijn, maar de schrik zat er flink in bij Wesley en Manon. “De melders schrokken daarvan en voelden zich bedreigd”, aldus de politie in een verklaring. Hoewel Piet het pistool niet op het stel gericht heeft, hebben de twee wel aangifte gedaan van bedreiging. “Er wordt nu onderzocht of er sprake is van een strafbaar feit. Daarbij wordt ook rekening gehouden met het feit dat de mogelijke verdachte de leeftijd van 89 jaar heeft en meewerkte met het onderzoek. Alarmpistolen zijn niet verboden in Nederland, maar het alarmpistool is wel door de politie in beslag genomen. Het is duidelijk dat er sprake is van een langdurig conflict tussen de mogelijke verdachte en de aangevers.”

De bewuste aflevering van Mr. Frank Visser doet uitspraak kun je hier terugkijken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws, Haarlems Dagblad | Beeld: still