Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kun je je buitenplanten ook gewoon binnen zetten?

Kun je je buitenplanten ook gewoon binnen zetten?

Kun je je buitenplanten ook gewoon binnen zetten?

Wie wordt er nou niet vrolijk van mooie planten en bloemen in de tuin of op het balkon? Maar wat nou als je geen tuin of balkon hebt en je toch ook wilt genieten van die prachtige bloeiende tuinplanten? Kun je deze dan ook binnenplaatsen? Flair zocht het voor je uit. 

Buitenplanten naar binnen

Het zal geen makkelijke taak zijn om een buitenplant binnen net zo mooi te groeien als buiten. Het huis heeft namelijk een klimaat dat nou niet echt bepaald geschikt is voor buitenplanten. Het is daar vaak te warm en te droog. Ook hebben buitenplanten veel zonlicht nodig en binnen wordt dat ook al een stuk lastiger. Maar je kunt altijd het een en ander proberen. Er zijn namelijk planten die het tijdens bepaalde periodes binnen ook heel goed doen. Sommige buitenplanten kunnen in de winter namelijk prima binnen overleven.

Proberen waard

Wil je het toch graag proberen? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Zorg voor een mooie bloempot voor de buitenplant met een drainage aan de onderkant, het water moet namelijk niet in de pot blijven, dan gaan de wortels van de plant rotten. Buiten gaat het water namelijk ook steeds dieper de grond weer in.

Zonlicht

Zorg ervoor dat je planten zoveel mogelijk zonlicht krijgen. Denk dus aan een plekje bij het raam of een vensterbank. Onthoud wel dat een buitenplant naar het licht groeit en het dus belangrijk is dat je deze regelmatig draait. Dit is niet alleen goed voor de balans van de plant, maar het ziet er simpelweg ook gewoon een stuk mooier uit.

Luchtvochtigheid

Natuurlijk moet je een plant altijd regelmatig water geven, logisch. Maar als je een buitenplant naar binnen haalt is het ook belangrijk dat je deze elke week even besproeit. Schaf daarom sowieso een plantenspuit aan, want die zul je nodig hebben. De luchtvochtigheid is buiten namelijk gewoon veel hoger dan binnen en daarom is het voor jou plant heel belangrijk dat je dit zoveel mogelijk nabootst.

Lees ook
Schimmel in de potgrond van je kamerplanten? Zo los je dat op

Plagerij

Wat je ook goed moet onthouden als je een buitenplant naar binnen wil halen is dat de temperatuur in huis hoger is dan buiten. Hierdoor zijn planten een stuk gevoeliger voor plagen en andere ziektes. Zo zijn een hoop buitenplanten binnen een stuk vatbaarder voor luizen. Controleer je planten dus ook regelmatig!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VTWonen | Beeld: GettyImages