Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Budget travel: 7 manieren om geld te besparen op vakantie

Budget travel: 7 manieren om geld te besparen op vakantie

Budget travel:  7 manieren om geld te besparen op vakantie

Snak je naar zon, zee en strand maar schreeuwt je bankrekening dat je écht thuis moet blijven. Noooo, iedereen verdient welverdiende rust toch? Al kan een staycation in je eigen huis ook hartstikke fijn zijn, toch blijft een vakantie naar een zonnig strand onze absolute favoriete tijd van het jaar. Een lege bankrekening en een strandvakantie? Zo combineer je die twee! 

Kies je bestemming slim! 

Iedereen die 1 plus 1 kan optellen snapt dat een cocktail in Blue Marlin op Ibiza een tikkeltje (heel veel) duurder is dan een cocktail in Bulgarije. Kies je bestemming daarom slim, niet alleen op basis van verblijf, maar ook wat je ter plaatse nog zult besteden aan eten, uitstapjes en uitgaan.

Doe je huiswerk voor deals 

Yes, het kost een beetje tijd, maar je bank account zal je dankbaar zijn. Zeker voor uitstapjes en sightseeing is het zeker de moeite waard om wat vooronderzoek te doen. Veel musea hebben bijvoorbeeld 1 dag in de week gratis entree. Je moet alleen weten wanneer natuurlijk…

Reis tijdens de nacht 

Slaap jij overal en kan er een bom naast je ontploffen zonder dat je wakker wordt? Dan bespaar je makkelijk een nachtje hotel uit door in de nacht te reizen. Zo heb je wel een extra dagje vakantie zonder dat je een extra nachtje moet bijbetalen. Easy money!

Huizen ruilen 

Heb je zelf een heel mooi huis waar andere mensen zeker ook van een verdiende vakantie kunnen genieten? Via Homeexchange.com kun je andere reizigers vinden die voor dit idee te porren zijn. Zo kun je zoeken op locatie of juist mensen die op zoek zijn naar een huis in jouw stad. Zo hoef je alleen nog maar vervoer te betalen!

Eten en drinken 

Eten en drinken zijn vaak de zwaarste kosten wanneer je op vakantie bent. Skip om te beginnen de dure ontbijtjes in hotels. Een croissant bij de lokale bakker is net zo leuk en veel goedkoper! Ook bestel je beter je drankjes bij de bar. In veel landen betaal je veel meer wanneer ze jouw drinken aan de tafel komen brengen.

Onnodige souvenirs 

Op vakantie is het dé plek waar je impulsaankopen doet. Het is mooi weer, je voelt je goed en je wilt daar een mooie herinering aan. Leuk, maar een foto op je telefoon will do the job, no? Probeer emotionele aankopen te vermijden, ook voor de thuisblijvers. Stuur liever een ouderwets kaartje dan iets duurs te kopen aan de luchthaven. Leuker en goedkoper!

Verdwaal in kronkelige straatjes

Neem eens een afslag links en rechts en ga verder weg van de grote toeristische straten. Hier vind je vaak betere, authentiekere restaurants met een véél betaalbaarder menu. Win-win!

Lees ook: