Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Budgettip | budget-bakken

Budgettip | budget-bakken

Thuis & wonen
Budgettip | budget-bakken

Heerlijk, zelf taarten bakken. En het hoeft niet eens duur te zijn!

Wist je dat drie van de tien mensen zelf aan het bakken slaat voor een feestje? Voor een lekkere, verse taart hoef je dus niet naar de bakker. De red velvet cake is bij ons favoriet. Dit recept komt van de website Allrecipes.nl.

FAH06 budget - red velvet cake - header

Ingrediënten:

– 250 gr boter, op kamertemperatuur

– 600 gr ruwe rietsuiker

– 6 eieren

– 2 eetlepels rode voedingskleurstof

– 3 eetlepels cacaopoeder van goede kwaliteit

– 375 gr witte bloem

– 250 ml karnemelk

– 1 theelepel vanille-extract

– 1/2 theelepel zout

– 1 theelepel baksoda

– 1 eetlepel azijn

Glazuur:

2 pakjes (200 gr) roomkaas

350 gr witte chocola

250 gr boter, op kamertemperatuur

Hoe maak je ‘m?

Voorbereiding: 45 minuten, bereiding: 25 minuten, klaar in: 1 uur en 10 minuten.

Verwarm de oven voor op 170°C. Vet drie bakvormen van 20 cm in en bestrooi ze met bloem.

Klop in een grote kom 250 gram boter met suiker romig op. Voeg de eieren één voor één toe en klop ze goed. Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe.

Voeg afwisselend bloem en karnemelk toe. Vervolgens voeg je vanille en zout toe.

Meng baksoda met azijn en roer voorzichtig door het beslag. Niet te veel mengen.

Verdeel het cakebeslag over de drie bakvormen en bak gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Daarna even laten afkoelen.

Voor het glazuur van witte chocolade en roomkaas: smelt de witte chocolade en laat het daarna lauw worden. Daarna in een grote kom de roomkaas luchtig opkloppen. Geleidelijk de gesmolten chocolade en zachte boter erdoor kloppen tot het geheel de consistentie van slagroom heeft. Tot slot vul je de cake en glaceer je hem, en tadaa: een overheerlijke red velvet cake om van te smullen!

 

Bron recept: Allrecipes.nl

Bron foto: Vickie Wehrle, tasteofthesouthmagazine.com

Shoppen is altijd een goed idee