Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Brunchreceptje: tortilla met chorizo

Brunchreceptje: tortilla met chorizo

Thuis & wonen
Brunchreceptje: tortilla met chorizo

Het weekend is het uitgelezen moment voor een lekker eiergerecht. Deze Spaanse variant, met aardappels, ui en chorizo is extra hartig, voedzaam en door de gekruide worst ook pittig. Zo krijg je met slechts een paar extra ingrediënten een heel ander gerecht.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g chorizo (in plakjes)
  • 3 aardappelen
  • 1 ui
  • 6 eieren
  • olijfolie
  • peper
  • zout
 Bereidingswijze
Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Verhit olijfolie in een pan en stoof de ui en aardappel 10 minuten op een zacht vuur.
2. Klop de eieren los met peper en zout. Snij de chorizo in reepjes.
3. Giet de losgeklopte eieren bij de aardappelblokjes en verdeel er de chorizo over. Bak 10 minuten en draai de tortilla om, laat nogmaals 10 minuten op een zacht vuur bakken.
4. Serveer warm of koud.
Probeer ook:

 

Bron: Libelle Lekker

 

Shoppen is altijd een goed idee