Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Brunchreceptje: benedict eitjes met spek en spinazie

Brunchreceptje: benedict eitjes met spek en spinazie

Thuis & wonen
Brunchreceptje: benedict eitjes met spek en spinazie

Het is weekend en dat is hét moment voor een uitgebreide brunch. Benedict eitjes klinken moeilijk, maar eigenlij valt het best mee! Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe jij zo’n goddelijk eitje maakt met spek en spinazie.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 zachte ovenbroodje
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 4 grote eieren
  • 150 g jonge spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • boter
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • hollandaisesaus

Zo maak je ze:

Foto: screenshot uit de video van Ilse kookt

  1. Verwarm de gril voor.Pel en snipper de knoflook, fruit in olijfolie. Roerbak er de spinazie bij tot die geslonken is. Kruid met peper en zout. Hou warm.
  2. Bak het spek krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Breng water aan de kook samen met de azijn. Breek elk ei afzonderlijk in een kommetje.
  4. Roer het kokende water tot een draaikolk en laat er voorzichtig één ei in glijden. Pocheer het 3,5 minuut. Schep het met een schuimspaan meteen in koud water. Doe hetzelfde met de andere eieren. Snij loshangende slierten eiwit weg.
  5. Snij de bovenkant van de broodjes af en gril ze goudbruin. Bestrijk ze met boter. Verdeel er het spek, de spinazie en de eieren over. Werk af met hollandaisesaus.

In deze video van Ilse op Libelle tv kun je nog eens precies zien hoe je deze heerlijke eitjes maakt. Succes!

Bron: libelle-lekker.be, Ilse kookt

Lees ook:

Voor eens en altijd: zó lang blijft je voedsel echt goed in de koelkast!

12 manieren om eieren te bereiden

Brunchreceptje: tortilla met chorizo

 

Shoppen is altijd een goed idee