Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Broodje spinaziefalafel

Broodje spinaziefalafel

Thuis & wonen
Broodje spinaziefalafel

Lekker! We maken vandaag falafels van spinazie, een gezonde variant op normale burgers uit de supermarkt. Combineer de falafel met een sesambol of pitabroodje, en natuurlijk een lekkere salsadip! 

Recept voor 4 burgers
Tijd: 15 minuten

Dit heb je nodig:

Voor de burgers

  • 100 gram spinazie
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 ei
  • peterselie
  • cayennepeper
  • komijn

Voor op het broodje

  • 4 witte kaiserbroodjes
  • cherrytomaatjes
  • ijsbergsla
  • uienringen

Zo maak je het:

Gooi het blikje kikkererwten leeg in de blender/keukenmachine. Snijd de spinazie wat kleiner en voeg het er aan toe. Hak het geheel fijn met de keukenmachine/blender.

Doe er een ei bij. Meng het geheel met een vork door elkaar. Voeg daarna wat peterselie, cayennepeper en komijn toe. Maak met je handen kleine dikke burgertjes. Bak ze in de pan voor 3-4 minuten per kant met een klein beetje olie.

De burgers zijn klaar wanneer ze aan beide kanten stevig aanvoelen.Serveer de burgers op het witte broodje. Snijd de cherrytomaatjes open en versier de burgers met de tomaatjes, uienringen en de ijsbergsla. Eet smakelijk!

Tip: je kunt de spinazie falafels ook serveren in een wrap of een pitabroodje.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Shoppen is altijd een goed idee