Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Broodje ei speciaal

Broodje ei speciaal

Broodje ei speciaal

Een lekker recept en een leuke manier om een broodje ei speciaal te serveren.  Ideaal voor de paaslunch! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om andere ingrediënten te gebruiken, laat je fantasie de vrije loop. 

Dit heb je nodig:

  • Afbak broodjes
  • 1 ei per boordje
  • Reepjes kipfilet
  • Cherry tomaatjes of roma tomaten
  • Geitenkaas
  • Verse bieslook

Zo maak je het:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Snijd vervolgens een kapje van de bovenkant van het broodje. Hol met je vingers het broodje uit, maar zorg ervoor dat er geen gaatje ontstaat want dan loopt het ei er misschien uit.

Snijd vervolgens de tomaatjes en de geitenkaas in kleine stukjes. Breek het eitje boven het uitgeholde broodje, maar pas op want is je eitje te groot dan kan het eroverheen gaan. Dus speel een beetje met de grootte van het ei en de hoeveelheid die er in een broodje past. Doe vervolgens de tomatenstukjes erin, de geitenkaas en de reepjes kipfilet. Je kunt ook voordat je het eitje erin breekt wat van de kipreepjes e.d. in het broodje doen.

Wanneer je de broodjes hebt gevuld met lekkere ingredienten, kunnen ze de oven in voor circa 25-35 minuten. Je kunt het beste een ovenschaal bekleden met wat bakpapier om daar de broodjes in te bakken, want  tussentijds moeten de broodjes met aluminiumfolie  worden afgedekt.

Wanneer de broodjes, na ongeveer 12-15 minuten, goudbruin zijn gebakken wordt het tijd dat de ovenschaal wordt afgedekt. Nu verbrand het broodje niet en kunnen de eieren verder gaar worden in nog ongeveer 15 minuten. Daarna zijn de broodjes klaar, wanneer het ei mooi gaar is, en de broodjes mooi goudbruin. Weer een leuke creatie met een broodje ei. Om het helemaal af te maken kun je er nog wat verse peterselie of bieslook overheen doen.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie 

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie