Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Brief Van De Week: ‘De onzekerheid van vroeger –  waarvan ik dacht dat die echt weg was – kwam terug’

Brief Van De Week: ‘De onzekerheid van vroeger –  waarvan ik dacht dat die echt weg was – kwam terug’

Brief Van De Week: ‘De onzekerheid van vroeger –  waarvan ik dacht dat die echt weg was – kwam terug’

Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten, dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt er in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen, lichten we de Brief Van De Week vanaf nu iedere zaterdag uit op Flaironline.nl. Dit keer lees je de brief van Evy.

Goed rapport

“Ik weet heus wel dat ik in de ogen van mijn kinderen de beste, slimste en liefste ever ben, maar zo voelde ik me de laatste tijd helaas niet. Ik ben goed terechtgekomen, maar school is nooit m’n hobby geweest. Ik zag alles als een opgave, liep altijd achter, kon me niet concentreren en dacht dat ik echt overal het slechtste in was. Rekenen heb ik nooit onder de knie gekregen en bij meerkeuzevragen had ik standaard het idee dat er twee juiste antwoorden tussen zaten.”

“Ik ben niet dom, ik was gewoon een laatbloeier. Maar toen het hele thuisscholen begon, heeft dat wel weer iets met me gedaan. Ik vond het vreselijk. Echt. En dat lag niet alleen aan het feit dat ik het lastig vond om ongemotiveerde kinderen te motiveren, dat m’n eigen werk doorliep en ik geen moment meer alleen was…”

“Ik schaamde me rot dat ik de sommen niet kon uitleggen. Ik moest zelfs met de uitleg van de juf meekijken om het mijn kind te kunnen uitleggen. ‘Vraag maar aan papa’, werd al snel mijn antwoord en de onzekerheid van vroeger – waarvan ik dacht dat die echt weg was – kwam terug. Niet heel ernstig hoor, maar wel dat nare idee dat ik het niet kan. Dat ik als moeder m’n kind niet eens op alle vlakken kan helpen. En dat is geen fijn gevoel. ”

Lees ook
Brief Van De Week: ’Ik raakte in paniek toen ik mezelf ‘s nachts in een plas vruchtwater vond’ 

“Toen heb ik besloten te doen waar ik wél goed in ben: mijn huis gezellig maken, m’n kinderen liefde en aandacht geven. Creatief zijn. Dan maar even niet in het strakke stramien. En wat bleek? Ze hadden alle twee een pracht van een rapport. Dág minderwaardigheidscomplex.”

Evy

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: Pexels