Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Brief Van De Week: ’Ik raakte in paniek toen ik mezelf ‘s nachts in een plas vruchtwater vond’

Brief Van De Week: ’Ik raakte in paniek toen ik mezelf ‘s nachts in een plas vruchtwater vond’

Brief Van De Week: ’Ik raakte in paniek toen ik mezelf ‘s nachts in een plas vruchtwater vond’

Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten, dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt er in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen, lichten we de Brief Van De Week vanaf nu iedere zaterdag uit op Flaironline.nl.

Lief elfje

“Als je tegen me aan ligt met je warme, inmiddels zo grote lijf, voel ik weer hoe ik me elf jaar geleden voelde. Jij en ik. In een ziekenhuisbed, jij nog veilig in m’n buik. Maar mijn buik gaf te kennen dat je eruit wilde, te vroeg.”

“Ik had gedacht dat ik zo’n moeder was die tot 42 weken zwanger zou rondlopen, maar mijn vliezen braken al met 36 weken. In een tijdelijk huis, op een matras op de grond. Ons huis stond nog in de steigers en ik had die middag het plafond in de nieuwe badkamer nog staan witten. Ik raakte in paniek toen ik mezelf ’s nachts in een plas vruchtwater vond. Rillend lag ik op de verloskundige te wachten.”

‘Ik had nooit kunnen bedenken dat die liefde nog groter zou worden’

“Eenmaal op de ziekenhuiszaal ving ik wee na wee op, papa was terug naar huis gestuurd door de artsen, want dit kon zomaar nog een dag gaan duren. Maar je was er twee uur later al. Toen wij daar nog zo lagen, jij en ik hoogzwanger, in elkaar, wist ik nog niet wat een liefde je mij zou brengen. Ik hield toen, nog ín mijn buik, al zo veel van je.”

“Ik had nooit kunnen bedenken dat die liefde nog groter zou worden. Nu, elf jaar later, ben je aan het pre-puberen, kunnen we clashen, kijk je naar middelbare scholen en houd je van stoere T-shirts en van whatsappen. De tijd van Nijntje, duplo, prinsessenjurken en wantjes aan een touw is voorbij. Zo snel.”

Lees ook
Brief Van De Week: ‘De wijsheid die dit kleine meisje in pacht heeft, is ongekend’

“Maar als je zo tegen me aan ligt, slapend, met getuite lippen en een zware ademhaling, ben je nog altijd mijn baby. Op wie ik vanaf het eerste moment dat je op mijn borst werd gelegd immens verliefd was.”

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: Pexels