Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Mary en Betty zorgen wederom voor hilarische televisie (maar scoren onterecht weinig kijkers)

Mary en Betty zorgen wederom voor hilarische televisie (maar scoren onterecht weinig kijkers)

Thuis & wonen
Mary en Betty zorgen wederom voor hilarische televisie (maar scoren onterecht weinig kijkers)

Slechts 127.000 kijkers stemden woensdagavond af op de nieuwste aflevering van ‘Borsato’s Budget Bruiloft’. Niet de cijfers die RTL hoopt te scoren met een nieuw programma, maar ook zéker niet de cijfers die Mary en haar doorgerookte vriendin Betty (Lingo’s ‘rookmevrouw’ is er niets bij) verdienen.

Geen eerlijke kans

Eerder schreven we: “Het programma lijkt precíes wat Nederland nodig heeft op dit moment: een feelgood show waarin corona nog in geen velden of wegen te bekennen is, vol emotie en humor, en misschien wel het leukste nieuwe tv-duo van dit moment“. Nog steeds staan we daar vierkant achter. Mary en Betty brengen zowel emo-tv als kneuterige, droge humor de huiskamer in en zijn iedere week weer om te gieren. Dat Nederland het hysterische nieuwe duo geen eerlijke kans lijkt te geven, vinden we zonde. Kom op mensen, zijn we niet eens klaar met script-koning Martien Meiland en het relatiegezanik van Frank en Rogier?

Een plasje in de koets

In de uitzending van woensdag was het wederom gieren. Zo gaan Mary en Betty op zoek naar rijtuig voor het bruidspaar. De koetsen moeten natuurlijk wel even getest worden, maar voor Mary blijkt óp de koets klimmen toch een stuk ingewikkelder dan er weer af komen. Het resultaat: Mary plast letterlijk in haar broek bovenop een koets, getuige de natte plek die ze achterlaat. Uiteraard kiezen ze een ander exemplaar inclusief twee witte paarden en om die voor nop mee te kunnen krijgen, gaan ze poepscheppen in de stallen. En ze nemen geen enkel risico: het plasincident wordt verzwegen voor de eigenaar.

Tranen

Maar de uitzending kent ook genoeg emotionele fragmenten en de gunfactor voor het bruidspaar is hoog. Het draait allemaal om de grote dag van Jaday (30) en Sherien (33), die snel willen trouwen omdat de vader van Sherien ernstig ziek is. Geld om dat te realiseren, is er echter nauwelijks. Door verkeerd uitbetaalde toeslagen heeft het stel een belastingschuld van maar liefst 20.000 euro en moeten ze met hun drie kinderen rondkomen van slechts 50 euro per week. Als Sherien’s oudste zoontje tijdens de ceremonie een geweldig lieve speech houdt voor zijn moeder en haar bijna-man, houden veel kijkers het niet droog.

Lees ook
Tranendal in eerste aflevering ‘Borsato’s Budget Bruiloft: ‘We hebben met statiegeld 350 euro gespaard’

Meer Mary

Wij willen in ieder geval méér Mary en Betty, dus jongens, gá dit nou kijken volgende week. Of kijk vast vooruit via Videoland; komende uitzending met een bruiloft met een wel héél bijzonder thema is weer een echte must watch, hoor.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Van je vent moet je het hebben:

Bron: RTL | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee