Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bonensalade met rucola

Bonensalade met rucola

Thuis & wonen
Bonensalade met rucola

Is het tijd voor een supersnelle, frisse lunch? Maak dan deze heerlijke bonensalade. Deze maaltijd is goed vullend, zonder dat het zwaar op de maag valt. 

Bonensalade

Dit heb je nodig

Recept voor 4 personen
Tijd: 10 minuten

  • 370 gram bonen (wij gebruikten de bonenmix van Hak, hierin zitten kikkererwten, mais, kidney en  bruine bonen)
  • 1 paprika
  • half uitje
  • 1 komkommer
  • 10 cherrytomaatjes
  • zwarte peper

Zo maak je het

Begin met een handje rucola. Snijd de paprika, tomaat, ui en komkommer in kleine blokjes en meng dit met elkaar. Giet de bonen af en voeg deze toe. Maak het af met een lepeltje mayonaise of stukjes feta. Serveer met warm, krokant stokbrood.

Tip: de vleesliefhebbers kunnen er gehakt of gerookte kip aan toevoegen.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee