Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Boerenkoolstamppot met paprika en mais

Boerenkoolstamppot met paprika en mais

Thuis & wonen
Boerenkoolstamppot met paprika en mais

Is het vandaag stamppotdag of ben je gek op stamppotten? Sofie deelt vandaag het recept voor boerenkoolstamppot met een paprika en mais. Een lekkere variatie van het traditionele recept. 

Boerenkoolstamppot met paprika en mais

Voor 2 personen

Dit heb je nodig

450 gr aardappels
200 gr boerenkool
1 paprika
200 gr mais
1 tl mosterd
scheutje melk
snufje zout en peper
1 tl Italiaanse kruiden
evt. een rookworst (kun je ook weglaten of vervangen voor een stukje
kipfilet)
Zo maak je het

Schil de aardappels en snijd grote aardappels eventueel in tweeën. Doe de aardappels in een grote pan en doe daarna ook de boerenkool in de pan. Vul de pan met water en kook ongeveer 25 minuten. Als je kiest voor een rookworst, kook die dan ook mee.

Snijd ondertussen de paprika in stukjes. Als de aardappels en boerenkool gekookt zijn, stamp je deze fijn met een scheutje melk, de kruiden en de mosterd. Voeg daarna de paprika en mais toe en meng door de stamppot. Eventueel serveren met een stukje rookworst of kipfilet. Ook lekker met wat pijnboompitjes.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee