Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Boerenkool stamppot

Boerenkool stamppot

Thuis & wonen
Boerenkool stamppot

Een klassieker, maar altijd lekker. Probeer vanavond eens stamppot van boerenkool met rookworst. 

Boerenkool stamppot

Tijd: 30 min.
Recept voor 2 personen

Dit heb je nodig:

  • 600 gram aardappels
  • 1 zakje met boerenkool, rode- ui, paprika en peper (400 gr) van de AH
  • 1 theelepel mosterd
  • 100 tot 200 ml melk
  • 1 rookworst
  • handje geraspte kaas
  • snufje zout/peper

Zo maak je het:

Zet een pan water op voor het koken van de aardappels. Schil de aardappels en snijd de grote aardappels eventueel doormidden. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Voeg na 6 minuten het zakje boerenkool toe en kook deze de laatste 14 minuten mee. Als de aardappels bijna gaar zijn, verwarm je de rookworst. Als de aardappels en de boerenkool klaar zijn, stamp je ze fijn met de melk, de mosterd, geraspte kaas en een snufje zout/peper. Serveer de stamppot met de rookworst.

Eet smakelijk!

sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee