Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Boer Willem heeft een nieuwe liefde (én maakt nog regelmatig tripjes met zijn ‘BZV’-ex Klaas)

Boer Willem heeft een nieuwe liefde (én maakt nog regelmatig tripjes met zijn ‘BZV’-ex Klaas)

Boer Willem heeft een nieuwe liefde (én maakt nog regelmatig tripjes met zijn ‘BZV’-ex Klaas)

In het zesde seizoen van ‘Boer zoekt Vrouw’ sloeg de vonk over tussen Willem en Klaas, maar helaas liep hun relatie tóch stuk na een tijdje. Desondanks is er een mooie vriendschap ontstaan tussen de twee én heeft de deelnemende boer inmiddels opnieuw de liefde gevonden.

‘Boer zoekt Vrouw’-Willem

Samen met Yvon Jaspers blikt Willem terug op zijn Boer zoekt Vrouw-avontuur in 2012. Hij was toen de eerste mannelijke deelnemer die op zoek ging naar iemand van hetzelfde geslacht. “Ik vond het tijd dat er een boer kwam die een man zocht”, vertelt hij daarover. “In mijn eigen jeugd heeft het tien jaar geduurd voordat ik geaccepteerd had dat ik homo ben. Ik denk: dat kan anders, het kan sneller en het kan beter. Dat geluid wilde ik eigenlijk vertellen.” En dat heeft goed uitgepakt, zo stelt Willem. “Het werd een onderwerp tijdens de koffie bij agrarische families. Er werd eerst nooit over gesproken. Nu werd er ineens over gesproken én ook nog op een positieve manier.”

Van relatie naar vriendschap

Zijn deelname heeft dus een positieve invloed gehad op de homo-acceptatie in de agrarische wereld, maar op liefdesgebied mocht het helaas niet baten voor Willem. Hoewel hij er voor de volle honderd procent voor wilde gaan, was Klaas wat terughoudender. Hij had namelijk net een lange relatie achter de rug en het ging hem toch allemaal iets te snel. “Ik wilde het niet horen, ik hoorde wat ik wílde horen”, aldus Willem. De twee gingen na een relatie van twee maanden uit elkaar, maar het contact tussen Klaas en de Boer zoekt Vrouw-kandidaat bleef goed. “Ik heb nog steeds een hele leuke vriendschap met hem. Het doet geen pijn.” Sterker nog: de mannen gaan er regelmatig samen op uit. “We gaan vaak ergens kamperen of wandelen.”

Prille nieuwe relatie

Inmiddels gaat het Willem voor de wind in de liefde. “Je zit tegenover een heel gelukkig man”, verklapt hij aan Yvon in de Boer zoekt Vrouw Special. “Het is nog pril, maar het is veelbelovend. Er is een heel leuke man.”

Oude bekende

De liefde tussen beiden is nog vers, maar ze kennen elkaar al van vroeger. “Het is iemand die ik eigenlijk al 33 jaar ken, vanaf de tijd dat ik op de landbouwschool zat. Ik vond het altijd een leuke jongen. Het vonkje is blijven branden en met Valentijnsdag heb ik een kaartje geschreven.”

Lees ook
Heeft ‘Boer zoekt Vrouw’-Annemiek haar prins op het witte paard gevonden? ‘Hij is heel grappig’

Dalende kijkcijfers

De Boer Zoekt Vrouw Special heeft zondag volgens Stichting KijkOnderzoek twee miljoen televisiekijkers getrokken, bijna een miljoen minder dan de ruim 2,9 miljoen de week ervoor. Hiermee was het relatieprogramma voor het eerst in lange tijd niet het best bekeken televisieprogramma van zondag.

Heb je de aflevering gemist en wil je ‘m terugkijken? Dat kan hier.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: LINDA.nl, NU.nl | Beeld: KRO NCRV, Instagram