Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Yvon Jaspers maakt balans op voor start nieuwe reeks ‘BzV’: ‘Zóveel baby’s zijn er geboren’

Yvon Jaspers maakt balans op voor start nieuwe reeks ‘BzV’: ‘Zóveel baby’s zijn er geboren’

Thuis & wonen
Yvon Jaspers maakt balans op voor start nieuwe reeks ‘BzV’: ‘Zóveel baby’s zijn er geboren’

Het gaat eindelijk bijna beginnen: een gloednieuw seizoen ‘Boer Zoekt Vrouw’. Half Nederland zit vanaf 23 februari weer wekelijks vol verwachting voor de buis om te zien welke boeren de liefde gaan vinden. Vast weer een hoop; het programma heeft inmiddels heel wat succesvolle relaties voortgebracht. Er zijn zelfs baby’s geboren, en dat zijn er meer dan ‘een paar’.

‘Boer zoekt Vrouw’-kinderen

Yvon Jaspers laat weten dat Boer zoekt Vrouw ervoor heeft gezorgd dat er al meer dan 75 (!) kinderen zijn geboren, omdat de ouders van de kinderen elkaar via het datingprogramma hebben ontmoet. Dat zegt de presentatrice op de website van KRO-NCRV.

‘Heel dankbaar’

“Ik had ook nooit durven dromen dat een tv-programma voor veel deelnemers zo’n positieve invloed zou hebben op hun leven. Dat er huwelijken gesloten worden en er inmiddels meer dan 75 kinderen zijn geboren, omdat hun ouders elkaar hebben leren kennen door Boer zoekt Vrouw. Dat is iets om heel dankbaar voor te zijn als presentator.”

Hechte club

Op dit moment zijn de deelnemers aan het elfde seizoen nog bezig met het vinden van hun nieuwe liefde. Volgens Jaspers lukt het de makers van het programma om de ontwikkelingen lang genoeg geheim te houden, omdat de boeren ook afzijdig van de opnames intensief worden begeleid. “Door ons, maar ook door boeren van de afgelopen jaren. Zij weten als geen ander hoe het is om van de ene op de andere dag zo kwetsbaar voor zo’n groot publiek op tv te komen. De club is hecht en eerlijk en dat is goud waard. Zonder hun lef en openheid zou Boer zoekt Vrouw nooit bestaan. Ik heb daar erg veel respect voor en wij als makers koesteren onze boeren en briefschrijfsters/schrijvers zoveel als kan.”

Lees ook
Bloemenboer Jaap uit ‘Boer zoekt Vrouw’ vindt éindelijk de liefde

Onze Boerderij

Jaspers is ook bezig met een nieuw seizoen van Onze boerderij. Hierin wil ze ook de actuele debatten over de agrarische sector belichten. “Op het boerenerf zijn prachtige verhalen te vertellen over de liefde, maar inmiddels zijn we er goed van doordrongen dat er ook veel andere verhalen verteld moeten worden. Over hoe het leven van de boeren en de natuur er nu en in de toekomst uit zal zien. Dat gaat ons allemaal aan. Voor mij persoonlijk een enorme motivatie om hier nog heel vaak mooie programma’s over te maken.”

Het elfde seizoen van Boer zoekt Vrouw begint zondag 23 februari om 20.25 uur op NPO1.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: KRO-NCRV

Shoppen is altijd een goed idee