Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Boekweit boerenkoolsalade

Boekweit boerenkoolsalade

Thuis & wonen
Boekweit boerenkoolsalade

Zin in een gezonde, voedzame salade? Maak dan eens deze boekweit boerenkoolsalade.

Wat heb je nodig?

  • 125 g  boekweit
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 35 g gedroogde abrikozen, fijngehakt
  • 1 bosje boerenkool, stengels verwijderd en fijngehakt
  • Rasp van 1 citroen

Spicy Pepitas

  • Scheutje extra vergine olijfolie,
  • 70 g (½ cup) pompoenpitten
  • Snufje paprika
  • Snufje chillivlokken
  • Snufje zoutvlokken

Zó maak je het

Doe de boekweit in een pan met 375 ml (1½ kopje) water. Breng aan de kook en zet het vuur hierna laag. Laat ongeveer 8 minuten pruttelen. Laat uitlekken en zet apart om af te koelen.
Giet de extra vergine olijfolie in een koekenpan, voeg de ui toe en fruit de ui langzaam tot deze glazig wordt. Voeg de abrikozen en de boerenkool toe en roerbak gedurende 2 minuten, totdat boerenkool zacht is en helder groen. Voeg de afgekoelde boekweit toe en schep alles goed om.

Voor de pepita’s doe je ook een beetje olijfolie in een kleine koekenpan en hierin rooster je de pompoenpitten. Ze zullen een beetje opbollen en soms poffen. Zet vervolgens het vuur lager en voeg de paprika, Spaanse peper en het zout toe. Laat nog een minuut of 2 roosteren.

Verwijder salade van het vuur, roer de citroenrasp en het grootste deel van de pepitas erdoor. Serveer in een grote kom, besprenkel met een scheut extra vergine olijfolie en strooi de overgebleven pepitas er over heen.

Eet smakelijk!

Recept & beeld door Lola Berry.

Meer lekkere salades

Shoppen is altijd een goed idee