Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bobotie

Bobotie

Thuis & wonen
Bobotie

Vandaag deelt Sofie een recept voor Bobotie, een gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken. Een gerecht met onder andere rijst, gehakt en diverse specerijen. Heb jij het al een keer gemaakt?

Boboti

Dit heb je nodig

Voor 4 personen

400 gr sperziebonen
300 gr rijst
50-100 gr rozijnen
2 eieren
150 ml melk
1,5 tl kurkuma of kerrie
1 tl gember
snufje kaneel
snufje zout en peper
1 ui
1 teen knoflook
1 appel
300 gr gehakt

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden. Zet een pan water op en kook de rijst samen met de rozijnen. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de appel in stukjes. Zelf gebruik ik sperziebonen uit blik, gebruik je verse sperziebonen of uit de diepvries? Kook de sperziebonen dan in een apart pannetje. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook en de kruiden aan (circa 2-3 minuten). Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het gehakt rul. Voeg daarna de sperziebonen toe en bak dit circa 2-3 minuten mee. Voeg daarna de appel toe en meng alles goed door elkaar. Zet het vuur uit. Schep het geheel in een ovenschaal.
Meng in een bakje de eieren met de melk en giet dit over de ovenschaal. Zet circa 30 minuten in de oven. Serveren met de rijst.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee