Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Helaas voor alle verliefde fans: ‘Kopen zonder Kijken’-Bob is al jaren van de markt en dít is zijn partner

Helaas voor alle verliefde fans: ‘Kopen zonder Kijken’-Bob is al jaren van de markt en dít is zijn partner

Thuis & wonen
Helaas voor alle verliefde fans: ‘Kopen zonder Kijken’-Bob is al jaren van de markt en dít is zijn partner

Iedere maandagavond draait Twitter weer overuren tijdens een nieuwe aflevering van ‘Kopen zonder Kijken’. Is het niet de bijzondere styling van Roos die de nodige tongen losmaakt, dan zijn het wel de ‘ondankbare’ deelnemers waarover gepraat wordt. Waarvan – of beter gezegd: van wie – televisiekijkend Nederland ook keer op keer weer onder de indruk is, is bouwdeskundige Bob Sikkes. Jammer maar helaas voor alle fans: hij is al jaren van de markt en lang gelukkig met dezelfde partner. Maak kennis met Michiel Engbers, bij wie Bob de liefde gevonden heeft.

Kopen zonder Kijken

Momenteel is het tweede seizoen van Kopen zonder Kijken wekelijks op de buis en blijkt het een waar kijkcijferkanon te zijn voor RTL. Afgelopen maandag trok het programma een record van ruim 1,7 miljoen kijkers, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Martijn, Bob en Alex to the rescue

In Kopen zonder Kijken schiet Martijn Krabbé woningzoekenden te hulp. Zoals de titel doet vermoeden zien de nieuwe bewoners hun nieuwe stulpje niet voordat ze het koopcontract tekenen. Elke week tovert aannemer en bouwdeskundige Bob Sikkes een (semi) bouwval om tot een paleis, ongeacht welk budget hij daarvoor krijgt van makelaar Alex van Keulen.

Crush op Bob

Wekelijks blijken kijkers niet alleen onder de indruk te zijn van Bob zijn talent, maar óók ‘verkocht’ te zijn door zijn looks. Hij weet met zijn helderblauwe ogen de nodige harten te veroveren op de maandagavond. “Ik heb een crush op Bob van Kopen zonder Kijken“, klinkt het op Twitter. “Ik dacht ook toen ik ‘m zag, wat een leuke en knappe kop”, vult een ander aan. Ook wordt de beste man “heel charmant” en zelfs een “lekkertje” genoemd.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Dít is de partner van Bob Sikkes

Voor kijkers die hopen kans te maken bij Bob is er slecht nieuws: hij is al jaren gelukkig met zijn partner Michiel Engbers. Het stel woont sinds 2001 samen in een appartement van 160 vierkante meter in Amsterdam. Bob kocht het pand destijds voor 295 duizend gulden. Als aannemer heeft hij het natuurlijk geheel naar eigen smaak gemaakt. “In de loop der jaren hebben we eindeloos verbouwd”, aldus Bob eerder in de Volkskrant. “Zo is de muur van de keuken eruit gehaald. Ik ben erg van het licht en die muur hield nogal wat licht tegen.” Maar de neiging om steeds iets te veranderen in huis heeft hij dan weer niet. “Ik wil het hier vooral rustig houden. De laatste trends hoef ik niet te volgen. Die gaan zo snel voorbij. In mijn vak vind ik het ook moeilijk om te zeggen wat blijft en wat een korte trend is. Michiel en ik zijn vrij stijlvast en hebben veel meubels al heel lang.”

Lees ook
Kijkers ervaren ‘Help Mijn Man Is Klusser’-déjà vu in ‘Kopen Zonder Kijken’: ‘Hoe ondankbaar kun je zijn?!’

Wie is Michiel Engbers, de vriend van Bob Sikkes?

Michiel studeerde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkt al twintig jaar in het onderwijs, momenteel als geschiedenisleraar op het Hageveld College. Klik HIER om te zien hoe Michiel Engbers eruitziet.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story.nl, Twitter | Beeld: still

Shoppen is altijd een goed idee