Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Blog | French Press

Blog | French Press

Blog | French Press

Espresso’s zijn uit! In 2014 zet je koffie zoals oma het vroeger deed, bijvoorbeeld met een French Press. Maar wat is dat voor koffie?

French Press Coffee is een koffie die je zet met behulp van een zogeheten French Press of een cafetière. Ook wordt er weleens gesproken over een drukpot. Een logische naam als je eenmaal weet dat de koffie wordt gezet met behulp van een druktechniek. Vooral voor koffiedrinkers die houden van een koffie met een goede body en een volle afdronk is dit een ideale zetmethode.

Cafetière

De belangrijkste tool waarmee je een French Press Coffee maakt is een cafetière (drukpot of French Press). Voordat je hiermee aan de slag gaat, is het belangrijk dat je werkt met schone materialen en verse koffiebonen (met frisse en fruitige tonen). Bedenk dat de maalgraad voor een filterkoffie iets grover mag zijn dan voor een espresso. Houd hiermee rekening als je zelf de bonen gaat malen of een maling in de koffiewinkel koopt.

french-press

Zetmethode

Vul vervolgens de glazen cilinder met de grof gemalen koffiebonen en giet hierop water dat net heeft gekookt (let op niet kokend water). Laat de koffie en het water ongeveer 3-4 minuten goed mengen en duw daarna de metalen zeef naar beneden zodat de koffie en de koffieprut worden gescheiden.

Onderstaand filmpje laat je stap voor stap zien hoe je een French Press Coffee zet en welke verhoudingen je moet gebruiken.

Wil je ook French Press Coffee proberen? Bodum heeft mooie cafetières te koop waarmee je goed kunt experimenteren.

logo koffie