Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Blog Denise: Winnaarsmentaliteit

Blog Denise: Winnaarsmentaliteit

Blog Denise: Winnaarsmentaliteit

Al maanden had ze het erover: ze wilde op atletiek. In de tuin deed ze allerlei oefeningen die ze zelf had bedacht of die ze op Zappsport had gezien, regelmatig rende ze rondjes om het hele huizenblok en als ik met de kinderen naar de gratis sportvelden vlakbij ging, rende ze ook weer rondje na rondje. Met de Haagse City-Pier-City-loop afgelopen maart eindigde ze trots als eerste meisje van haar klas.

‘Ik wil de snelste zijn!’ zei ze vaak. Maar ja, ze zat op turnen, en daar heb je er niet zo veel aan om de snelste te zijn. Het werd steeds duidelijker: ze wilde écht heel graag op atletiek. Als ze op tv iets over een marathon zag, zei ze: ‘Ik wil ook de marathon lopen!’

Tig keer keek ze opnieuw de uitzendingen van het Running Team op Zappsport. Regelmatig trainde ze gewoon zelf een uur in de tuin.

Ik had wel het een en ander uitgezocht. Al googelend ontdekte ik dat Den Haag twee grote atletiekverenigingen had, maar bij allebei werd er op woensdag getraind. En dat is dus een lastige dag, want dan zijn ze niet bij mij. Op mijn vraag of hun vader ze op woensdag of om de week op zaterdag wilde brengen, werd niet gereageerd. Zelfs niet toen ik mailde dat ik alles zou regelen, ook qua financiën. Dus wat moest ik?

Ik ging er niet meer op wachten. Ze wilde het zo graag! Dat ze talent had, zag ik. En dat ze heel gedreven was uiteraard ook. Zonde om daar als ouder niks mee te doen. Sporten is belangrijk

hardloopschoenen

Bij één van de twee clubs kon naast de woensdag ook op maandag en zaterdag getraind worden. Op maandag waren ze sowieso bij mij, dus dat kon altijd. En de zaterdag dan maar om de week, ook al was die dag haar favoriet, want dan was de hardlooptraining. Dat leek haar leuker dan de andere onderdelen van atletiek.

Tot mijn vreugde wilde Jippe ineens ook wel. Dat was mooi, want dan konden ze tegelijk. En hij moest sowieso mee naar de trainingen. Beter een uur sporten dan een uur wachten.

Oké, op zaterdag is het best even een heen en weer gefiets: zowel ’s ochtends als ’s middags naar het Zuiderpark, ’s ochtends voor atletiek en ’s middags voor zwemles. En ja, daar zal ik in de herfst en winter denk ik nog best vaak van balen, maar het is voor een goed doel.

Inmiddels hebben ze drie proeftrainingen gehad. Eén hardlooptraining waarbij ze ook door het park renden, en twee gewone trainingen waarbij verschillende onderdelen aan bod kwamen, zoals kogelstoten en verspringen.

Jippe Bish 1e x verspringen

Allebei vinden ze het leuk. En vooral Bo is zo fanatiek! Gisteren moesten ze een paar keer een stuk sprinten en ze won. Terwijl ze pas net begonnen is.

‘Ik was de snelste van mijn groepje!’
Bo Bish sprint atletiek[1]

Dat trotse gezicht. Zo mooi! Ik postte een foto op Facebook.

De appel rent niet ver van de boom, schreef iemand die ik nog van de middelbare school ken. Ik was vroeger met een hardloopwedstrijd het snelste meisje van de school. Ik zat niet op atletiek, maar op wedstrijdzwemmen.

Bo 1e x kogelstoten

Ineens was er een cameraman op de baan tijdens de training. Er werd gefilmd door SBS6. Bryan, een 9-jarig jongetje van de club, had dit weekend namelijk het Europees verspringrecord verbroken. Superknap. Hij sprong bijna 5 meter! Vanmorgen zag ik het televisie-item terug. In de verte zag ik Bo en Jippe in beeld. Van 1.07 tot 1.10 zie je Bo linksboven in beeld een hardloopoefening doen.

Screenshot Brian Duff Hart van Nederland

 

Wat leuk dat we dus juist voor deze club gekozen hebben.

‘Hoe vaak train je?’ werd op het filmpje gevraagd.

‘Drie keer per week.’

Bo en Jippe gaan voorlopig anderhalf keer per week. Ze vinden het superleuk, daar gaat het om.

Maar een winnersmentaliteit heeft Bo in elk geval wel. Vorige week zei ze: ‘Ik wil ook een keer een wédstrijd doen mama, want misschien ben ik wel net zo snel als Dafne Schippers.’

Ik postte het op Twitter. Dafne Schippers likete de tweet.

Nu was ze nog trotser.

Lees ook: