Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Blog Denise: vakantietijd (week 6)

Blog Denise: vakantietijd (week 6)

Blog Denise: vakantietijd (week 6)

Na die paar heerlijke uurtjes in de zon de week ervoor had ik de smaak te pakken. Maandagavond fietste ik weer naar de stad. Omdat de zon op de Grote Markt weg was, streek ik neer tussen de toeristen bij de Griek er tegenover. Ik bestelde een wijntje en liet de vitamine D zijn werk doen. Een beetje vakantiegevoel in eigen land.

Een vrouw stopte bij mijn tafeltje en vroeg of ze bij me mocht komen zitten. Alle overige tafeltjes waren bezet.

‘Eh… ja, natuurlijk, ga lekker zitten.’

‘Even van het zonnetje genieten hè?’

Er kwam nog een vrouw bij, ze verontschuldigden zich. Dat hoefde niet.

We raakten aan de praat. De eerste vrouw bleek over de zestig te zijn. Zéstig? Ik dacht dat ze mijn leeftijd was! Het zal vast haar Antilliaanse huidtype zijn geweest, maar ik viel bijna van mijn stoel. De vriendin met wie ze was was jonger dan ik, maar die schatte ik spontaan ouder.

‘Ja, zei ze, mensen vinden ons ook altijd een heel raar stel samen, zo verschillend. Ze snappen nooit hoe het zit.’

Hoe oud zouden ze mij schatten eigenlijk? Net toen ik het me afvroeg, vroegen ze het.

‘35?’

Ik moest lachen.

‘44,’ zei ik.

Nu vielen zij van hun stoel. Dat verbaasde mij dan weer. Ik word weliswaar vaker jonger geschat, maar als ik in de spiegel kijk zie ik zelf toch vooral wallen, rimpels en –steeds vaker- een grijze haar.

We moesten lachen. Daar zaten we dan, een dertiger, een veertiger en een zestiger. Op een terras waar we alledrie normaal niet zouden gaan zitten, maar waar we nu puur voor de zon voor hadden gekozen. En ach, wat deed leeftijd er eigenlijk toe. We voelden ons alledrie nog vaak twintig. En het was gewoon gezellig. We hebben er zeker twee uur gezeten.

Ook dinsdag fietste ik na een dag schrijven richting stad. Ik wilde nog wat hotspots voor een blog op de foto zetten. Over eentje had ik gelezen. Ik dacht dat het best een chic restaurant was, maar op het terras ervoor merkte je daar niks van. Weet je wat, dacht ik, ik test hem gewoon meteen even uit. Nu ik verder niet op vakantie ging mocht dat best.

Ik bestelde alleen een artisjoksoep en een sidedish met biet. Ik hou helemaal niet van biet, maar deze bereidingswijze klonk zo lekker dat ik het nam. Wauw, wat was dít goed! Zo goed dat het binnenkort absoluut een plaatsje op mijn blog verdient.

Woensdag zakte de grond onder mijn voeten vandaan. Het liefst zou ik daar álles over willen vertellen, maar dat is niet slim helaas. Hoe verschrikkelijk het ook voelde, die totale onmacht, ik kon niks en móest het van me afzetten, hoe rot ook.

Gelukkig had ik een afspraak staan. Ik was uitgenodigd door een ex. Niet dé ex uiteraard, maar een ex van alweer wat langer geleden, met Sardijnse roots. Hier schreef ik al eens over hem. We hebben nog steeds contact. Gewoon gezellig contact. Zo kan het dus ook. En zo zou het eigenlijk altijd moeten zijn. Urenlang kletsten we bij. Superfijn!

Donderdagavond fietste ik met een vriendin wéér de stad in. Ja, na die kluizenaarsweek was ik even wat aan het inhalen. We waren bij Jazz in de Gracht, een festival, maar met alle gebeurtenissen nog zo vers voelde het toch ineens alsof ik er niet echt was.

Foto: Denise Miltenburg

Vrijdag treinde ik aan het eind van de middag naar een vriendin in Arnhem. Eigenlijk werd het me allemaal te veel –mijn werk was nog niet af en ik moest een verweer schrijven- maar ik ging toch. Ze liet me de food hotspots van Arnhem zien (ook die zal ik hier nog een keer met je delen, want goh, wat was Arnhem leuk zeg!) en daarna togen we richting Sonsbeekpark voor de Sonsbeek Theater Avenue. Weer lieten de zorgen en vragen me niet los, maar het was sfeervol en toch leuk er even geweest te zijn.

O ja, en mocht je op zoek zijn naar leuke mannen, dan moet je in Arnhem zijn. Op één avond zag ik meer leuke mannen dan ik normaal in Den Haag in een maand zie. Niet dat ik er één gesproken heb, maar het viel wel op.

En verder? Verder stortte ik me op een blog over het mooie Venetië. Want hoe rot het soms ook gaat, denken aan reizen helpt altijd.

Deze week zijn de kinderen weer voor het eerst naar school. Vanaf volgende week lees je dan ook geen Vakantietijd-blogs meer, maar weer gewoon blogs over uiteenlopende onderwerpen en voorvallen uit het dagelijks leven.

Mochten jouw kinderen of jij nog vakantie hebben, veel plezier dan nog!