Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Blog Denise: Vakantietijd (week 3)

Blog Denise: Vakantietijd (week 3)

Blog Denise: Vakantietijd (week 3)

De week zag er iets anders uit dn de twee weken ervoor. De kinderen waren na twee en een halve week naar hun vader gegaan, dus het was tijd voor wat achterstallig werk. Maar de avonden? Die waren voor mij.

Dinsdag sprak ik gezellig met een andere single moeder van school af (die van toen in het vliegtuig terug uit Valencia) om éven een drankje te drinken in de stad, rechtstreeks uit haar werk. Ik koos eens voor een pleintje waar ik wat minder vaak kom, maar waar het altijd leuk is: het Anna Paulownaplein. Vanuit het centrum van Den Haag loop je er zo naartoe.

Vrijwel het hele plein zat vol. Mensen genoten van een mooie avond. We dronken een wijntje, en nog een. Eigenlijk was het zonde al naar huis te gaan, het was nog zo gezellig. We kletsten over ons werk, over onze kinderen die nu bij hun vader waren, over vakantie, over mannen en over Tinder.

We swipeten samen en hadden pret. Pas na elven gingen we weg. Dát zijn de betere avonden.

De rest van de week was ik overdag druk aan het schrijven en deed ik rottige en uitgestelde klusjes. De hoogste tijd dus om vrijdagavond weer wat gezelligs te gaan doen. Met een vriendin ging naar de jaarlijkse White Edition van de Vrijdagborrel, op het strand van Scheveningen.

Andere jaren was het heerlijk warm weer en stond iedereen in de mooiste witte outfits (ik had al jaren hetzelfde goedkope jurkje aan, sssst) bij zonsondergang van drankjes te nippen en om zich heen te koekeloeren en maakten relaxte klanken bij ondergaande zon het helemaal af. Dit jaar was het wel even anders.

Het was leuk hoor, maar het was fris. Iedereen stond binnen. Mijn korte witte jurkje had ik verruild voor een strakke witte broek. Ik was lang niet meer zo zomers bruin als andere jaren (maar ach, bruin is toch niet zo gezond denk ik dan maar), we gingen pas laat en het gehalte ordi was best een beetje hoog, maar toch was het leuk.

Zaterdagavond sprak ik weer met een andere vriendin af (dat is het voordeel van single zijn, je ziet vaak veel meer vriendinnen) en kletsten we uitgebreid bij. Ik eindigde met jasmijnthee, wat best verwonderlijk is voor de zaterdagavond, ik drink namelijk graag een wijntje, maar ik had nog genoeg te doen de volgende ochtend.

IMG_7251

Foto: Denise Miltenburg

Zondagmiddag pakte ik de trein voor de verjaardag van mijn neefje, die ineens al zó groot is. Eerste klas zat ik, misschien heb jij die aanbieding die laatst in de brievenbus zat ook wel benut.

IMG_7259

Foto: Denise Miltenburg

Als je zinnen zou hebben opgevangen zou je niet denken dat het hier om een gewoon familiefeestje ging. ‘Lekker zo’n warme zak tegen m’n voet,’ hoorde ik mezelf in de auto zeggen toen ik met mijn zusje mee ging om nog wat te eten te halen voor alle gasten.

Nou, goed, dat dus. Heel veel spannenders is er niet gebeurd deze week. O ja, toch wel: ik haalde een supermooie mijlpaal met mijn reisblog. Hier lees je er meer over.