Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Blog Denise: Kan ik hem nog ruilen?

Blog Denise: Kan ik hem nog ruilen?

Blog Denise: Kan ik hem nog ruilen?

‘Cougar’ stond er op de bescherming.

Cougar? Dat verzín je toch niet?

Ik stond hier niet met een pak condooms of zo, nee, ik stond in de speelgoedwinkel, en ik twijfelde welke bescherming ik voor mijn dochter moest hebben. Bescherming voor polsen, knieën en ellebogen welteverstaan.

Eerder die ochtend had ik het echte cadeau al gekocht: skates. Althans, ik dacht dat het skates waren, ik had vooral op de juiste kleur en de juiste maat gelet. Pas toen ik ging afrekenen zag ik dat het rolschaatsen waren in plaats van skates. Net even anders dus. Nou ja, dat was misschien ook wel een keer leuk. Haar oude skates waren kapot gegaan en voor haar verjaardag wilde ze heel graag nieuwe.

Zelf had ik als kind ook rolschaatsen. Met vriendinnetjes gaven we zelfs rolschaatsoptredens in het dorp. We hadden zelf een dansje bedacht en ingestudeerd en schreven briefjes die we overal door de bus deden met de vraag of mensen naar ons optreden op een pleintje kwamen kijken. En dat deden ze!

We haalden soms halsbrekende toeren uit, maar het ging altijd goed. Bescherming bestond volgens mij nog niet. Terwijl ik nu –nu ik zelf moeder ben- mét bescherming stiekem nog doodsbang ben dat mijn kind een gat in haar hoofd of knie valt, of dat er een tand afbreekt.

Nou ja, misschien vond ze ouderwetse rolschaatsen ook wel een keer leuk. Het leek ook iets stabieler. Skeelers waren er niet meer in haar maat, dus ik hoopte maar dat ze er blij mee was. En anders konden ze gelukkig geruild worden.

Nieuwe bescherming was ook hoog nodig. Wat ze nog had was echt ‘voor baby’s’. Ik zag verschillende soorten. Verschillende kleuren vooral. Zwart, blauw, roze, zwart met roze, grijs met roze. Aaargh, ik kan nooit kiezen! En dan die maten! Hoe weet je in godsnaam wat je nodig hebt? S, M of L? XL in elk geval niet. Vanaf 3 jaar stond op de een. Geen leeftijd op de andere.

Kilo’s stonden er ook bij: tot 25 kilo of vanaf 25 kilo. Eh… geen idéé hoeveel ze eigenlijk weegt. We wegen ons nooit. Wat weegt een meisje van bijna 9? Ik ben al blij dat ik weet dat ze laatst nog 1.30m was. Maar goed, ze schiet zo hard de lucht in dat ze net zo goed inmiddels 1.40m kan zijn!

De alleraardigste mevrouw van de speelgoedwinkel maakte een verpakking voor me open zodat ik de skatebescherming wat beter kon bekijken.

‘Ja, sommige passen mij zelfs nog,’ zei ze.

Inderdaad, het leek allemaal zo groot! Dus was ik terug naar huis gegaan om de oude bescherming te halen zodat ik beter kon vergelijken.

Goed, en toen werd het tijd om de knoop door te hakken. Werd het zwart met donkerroze of grijs met lichtroze?

Ineens viel mijn oog op het merk van de zwart met donkerroze bescherming: ‘Cougar’ stond erop. Duidelijk zichtbaar, op elke knie.

‘Cougar’ zei ik hardop. ‘Best een raar merk!’

En terwijl ik het zei merkte ik dat ik van kleur verschoot.

Bijna wilde ik me gaan verdedigen en iets zeggen als ‘Dat ben ík niet hoor!’, maar ik hield mijn mond maar even. Ik ben weliswaar al wat ouder en ‘vrij’, en er wachten zelfs 122 mannen op me, haha, maar ik heb geen relatie met een veel jongere man. Alleen toen het pas uit was met de best wel iets oudere vader van mijn kinderen passeerde er per ongeluk een keer een twintiger (eind twintig hoor), maar dat was niet blijvend bedoeld. (En ja ja, toen had ik ook bescherming.)

Goed, waar was ik?

De bescherming van het merk ‘cougar’ viel af, puur vanwege de connotatie. Niet dat mijn dochter er iets van weet maar ik zag in gedachten al mannen van haar naar mij kijken en ietwat besmuikt lachen. Mannen zien zoiets natuurlijk helemaal niet, die letten daar helemaal niet op, maar dat stelde ik me dan zo voor.

Het werd de grijs met lichtroze. Die paste ook mooi bij de kleur van de rollerskates.

Inmiddels was mijn dochter jarig. Om half 7 ’s ochtends gaven haar broertje en ik de cadeautjes. Het grootste cadeau was natuurlijk het spannendst. Zou ze het leuk vinden? Zou ze niet toch echte inline skates of skeelers willen?

Nee hoor, het was prima, ze vond het heel leuk.

Ineens zag ik wat ik in de winkel nog niet gezien had: op de rolschaatsen stond ook Cougar…

DSC01924

Lees ook:

Blog Denise: Met de kinderen op excursie

Bulldog Otto skatet als een baas

Waarom jonge vrouwen op oudere mannen vallen