Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Blog Denise: Met de kinderen op excursie

Blog Denise: Met de kinderen op excursie

Blog Denise: Met de kinderen op excursie

‘Zo zonde, dan ga je op vakantie en dan ga je op excúrsie,’ zuchtte mijn dochter van 8 toen ik een dagtrip had geregeld om meer van het eiland Zakynthos te zien. Nog dagen later moest ik lachen om haar opmerking. Ook al was ik niet blij dat uitgerekend mijn kinderen zoiets zeiden, heel eerlijk was het wel. En stiekem ook wel grappig.

Je begrijpt, de kinderen stonden niet direct te trappelen om een dag rond te rijden om wat meer van het eiland te zien. ‘Door jou zitten we de hele dag in de bus,’ mokte mijn 6-jarige zoontje na de eerste stop. Ik begon er bijna spijt van te krijgen.

Zelf baalde ik namelijk ook een beetje dat het nu éindelijk echt zonnig weer was en dat we net die dag veel in de bus zaten, maar ik wilde zo graag wat meer zien en ook dat de kinderen er iets meer van mee zouden krijgen, zodat ze zich later niet alleen het zwembad en de zee zouden herinneren, maar ook de schildpadden, het scheepswrak en de wat minder voor de hand liggende dingen.

excursie2

Natuurlijk snap ik heel goed dat je als kind het liefst in het zwembad ligt of lekker met takken en stenen ravot op het strandje waar we zaten, maar mijn ervaring is dat ze het uiteindelijk vaak toch heel leuk vinden om iets te zien. Vorig jaar in Turkije wilden ze eerst ook niet en uiteindelijk vonden ze de boottocht die we toen maakten op een piratenschip het leukste van de hele vakantie!

Gelukkig wilde mijn zoontje wel heel graag het beroemde scheepswrak van Zakynthos zien. Kwam dat even goed uit, dat zat namelijk ook in de tour. Het liefst wilde hij zelfs met de jeeptour mee, wat mij ook heel gaaf leek, maar die was net een stuk prijziger.

Uiteindelijk vonden ze het natuurlijk toch best heel leuk:

  • Wat vonden jullie het leukst van vandaag?
  • ‘Het scheepswrak.’
  • O, gelukkig.
  • ‘En het ijsje.’
  • Uiteraard.
  • ‘En weet je wat ik het allerleukst vond?’
  • ‘Nou?’
  • ‘Dat we toen we terug waren naar het zwembad gingen.’
  • Haha, natuurlijk.

Maar we hebben het mooi wel gedaan: van schildpadden spotten (tijdens een andere trip) tot schommelen aan een olijfboom. Dat zijn toch mooie herinneringen.

Hoe doe jij dat? Verblijf jij op vakantie (met kinderen) altijd op één plek en ga je dan ook dagtripjes maken? Reis je juist graag rond? Of doe je helemaal niks? Ik ben benieuwd!

Meer lezen van Denise?