Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Blog Denise: een hoofd vol ideeën

Blog Denise: een hoofd vol ideeën

Blog Denise: een hoofd vol ideeën

Soms zit er zoveel in mijn hoofd dat ik niet meer weet waar ik moet beginnen. Als ik op maandagochtend de kinderen naar school heb gebracht en weer naar huis fiets heb ik altijd een dubbel gevoel: positieve vibes vanwege de vrijheid te kunnen gaan schrijven, maar ook eenzaamheid en lichte paniek. Want altijd wacht er nog veel en altijd is dat besef daar: ‘Het moet nú gaan gebeuren.’

Om 12:00u heb ik mijn wekelijkse deadline, die ik zelden op dat tijdstip haal. Meestal loopt het een paar uur uit, tot het moment waarop ik als een dolle op de fiets moet stappen om de kinderen weer uit school te halen. In de middag nog moeten schrijven is killing, want maandag is sowieso al de drukste dag van de week.

En nee, er ligt zelden iets op de plank. Waarom doe je dat dan niet? Nou, daar kom ik gewoon niet aan toe. Vrijwel nooit heb ik al eerder een paar zinnen op papier kunnen zetten, hooguit een idee. Dus hup, koffie en aan de slag.

Vaak laat ik me dan toch eerst nog een uur afleiden door andere dingen die nog moeten, en door social media, onder het mom van ‘Dat is ook belangrijk’, en dat is het ook; 8.000 volgers op social media krijg je niet uit het niets, daar moet je hard je best voor doen. Je moet posten, reageren, liken en sharen. Dus dat doe ik ook. Snel een rondje Facebook, Twitter en Instagram dus.

Tja, en dan begin ik toch maar. Waar zal ik het over doen? Zoveel ideeën als ik voor mijn reisblog heb, zo in de knoop kan ik raken als het over het dagelijks leven moet gaan. Ook al kan het over álles gaan. Van dierendag tot de buren die weer als konijnen bezig waren.

Over hoe koud het ineens alweer in huis is. En hoe nat daarbuiten. Over schuilen tegen de regen.  En over nu alweer verlangen naar nog even naar de zon.

Over mijn dochter die zondag haar eerste atletiekwedstrijd had en meteen brons won op de 1000 meter. Over hoe ik het toch in mijn hoofd gehaald heb het kinderpartijtje van mijn zoontje thuis te doen. Over alles waar je steeds voor school aan moet denken. Over huiswerk en over in hun slaap pratende kinderen.

Over mijn moeder die deze week verhuist uit het huis waar ze bijna 30 jaar heeft gewoond en waar een deel van mijn jeugd ligt. Over mijn zusje die al een week haar poes kwijt is, wat ik zo naar voor haar vindt. En over 5 jaar alleenstaande ouder zijn.

Over het programma all inclusive, over gewoon buitenshuis borstvoeding geven en over je fiets haast nergens meer mogen neerzetten in het centrum van Den Haag en over het thema van de kinderboekenweek dat ik zielig vind voor kinderen die geen opa’s en oma’s meer hebben.

Over de week van de opvoeding, over mijn kinderen die áltijd honger hebben, over winterjassen die nog gekocht moeten worden. En over geen idee hebben wat er eigenlijk überhaupt allemaal in de mode is. Over een food tour waar ik aan mee deed, over het Facebookalgoritme en over mailtjes die ik soms krijg.

Over de Happn app die ik eigenlijk best heel leuk vind en over mijn eerste keer op de Wii, tot grote hilariteit van mijn kinderen. Over stinksneakers. En over enge spinnen weg moeten halen (‘Mama, haal ‘m weg, snel!’) terwijl je dat soms bijna zelf niet durft, maar toch maar stoer tot actie over gaat.

Over de dood van de Nederlandse journalist in Libië. En over alle kinderen die dit jaar op de vlucht waren op die voor ons zo mooie Middellandse Zee, die de meesten van ons associëren met vakantie, maar zij met hoop, dood en verdriet. Over de 600 kinderen die er zijn overleden. En over dat ene zinnetje op Nu.nl, waar ik misschien nog wel meer van schrok, namelijk dat er van de ruim 20.000 kinderen die aankwamen in Italië, er ruim 18.000 zonder begeleiding van een volwassene reisden. Zo veel, zonder ouders! Stel je voor! Je zet je kind op een boot en dan… Je moet er toch niet aan denken…

Over een printer die het niet doet, over internet dat het niet deed, over bergen afwas en dito troep. Over te veel wijn en te weinig slaap.

Over de herfstvakantie die er alweer aankomt. Over de dag van de leraar, de Bijlmerramp, over zwarte piet en dierendag. En over de honderden onderwerpen die ik nog voor mijn andere blog heb.

Ik kan niet kiezen.