Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Blog Denise: Dag zomer!

Blog Denise: Dag zomer!

Blog Denise: Dag zomer!

Het leek wel alsof de laatste warme zomerdagen twee kampen opleverden: aan de ene kant mensen die de warmte meer dan zat waren, het liefst de koelkast inkropen en klaagden dat ze tot niets kwamen. Aan de andere kant mensen die opleefden van de hitte, die genoten van het lange buiten zitten, de ijsjes en de zomerjurkjes, en dat ook de hele dag riepen tegen iedereen die het wilde horen. Ik ben van het laatste soort. Het kon mij niet lang genoeg duren.

Die warmte om me heen voelen. Ik vond het zó heerlijk! In mijn huis vond ik het zelfs nog iets te fris. Ik woon in een donkere parterrewoning waar de zon weinig komt, dus al die tijd sliep ik nog gewoon onder mijn winterdekbed. Ja, echt!

Het was een heerlijke blote-benentijd. Lekker veel op slippers lopen. Mijn kinderen hadden voor het eerst een korte-broekentekort. Overdag was ik helaas vaak binnen, maar we aten veel buiten.

Ik heb het maar weinig écht te heet gehad. Echt heet is het in Bangkok, waar ik gewoond heb. Ik sliep op de eerste verdieping van mijn houten huisje, zonder airco. Dát was pas warm.

Maar goed, als je er echt niet goed tegen kunt of een beroep hebt waarbij je veel moet bewegen en de warmte in moet dan was het inderdaad geen pretje. Ik zat het grootste deel van de dag in mijn koele woonkamer, dus ik had niks te klagen. Eh, behalve dat het een beetje fris was, haha. Maar ’s avonds genoot ik. Ook al moesten er nog honderd dingen, ik ben heel wat keren met de kinderen naar het strand gefietst. Om te picknicken of zelfs een keer om gewoon naar de zonsondergang te kijken.

Zonsondergang Zuiderstrand foto Denise Miltenburg

Wij fietsen nog even naar het strand, twitterde ik. Gewoon omdat het kan.

Vlakbij zee wonen is zó fijn!

We genoten dus, ook al liep mijn hoofd over en ook al was het er sommige avonden alweer wat frisser. Hoeveel je ook aan je hoofd hebt, een avondje strand  helpt altijd. Gewoon even lekker genieten.

Een beetje picknicken, met de kinderen een kuil graven of tekeningen maken in het zand.
‘Mama, dit ben jij!’

Dit ben jij mama

De lucht zien verkleuren, de zon in de zee zien zakken en nog zwemmen in het bijna donker. Heerlijk!

Dat moest natuurlijk vastgelegd worden. Gewoon op mijn telefoon. Wauw, kijk wat mooi! Ik was er trots op. Je hebt er echt geen dure camera voor nodig! Hier zie je nog meer foto’s!

Ik besef heel goed dat heel veel mensen dit niet zomaar even kunnen doen. Dat de meeste mensen er speciaal voor op vakantie moeten. Of dat ze alleen eens een keer een dagje naar het strand gaan. En dan waarschijnlijk voordat de zon ondergaat alweer in de auto terug zitten. Zonde! Doe het toch eens, nu het nog kan.

Morgen, woensdag 21 september, begint de herfst. Sommigen zullen een zucht van verlichting slaken. Anderen, waaronder ik, denken met weemoed terug aan wat was en raken al somber gestemd bij de gedachte aan donkere dagen, regen en kou. Ja, de herfst heeft ook mooie momenten, maar ik wil het nog even niet weten.

De komende weken zal het nog niet bizar slecht zijn, maar het is wel even omschakelen. Nou ja, deze mooie momenten neemt niemand ons meer af.

Heb je spontaan zin gekregen om de zee even te zien, maar kun je niet? Bekijk dan dit filmpje.

Lees ook: