Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Blog Denise: Een dag in mijn eentje naar Spanje

Blog Denise: Een dag in mijn eentje naar Spanje

Blog Denise: Een dag in mijn eentje naar Spanje

Eén dagje weg, naar Zuid-Europa, wat zou dat heerlijk zijn! Ik dacht weet je wat, jullie kunnen me wat, ik doe het gewoon! Ik checkte de goedkoopste vliegdeals en ineens was ik dit weekend in een Spaanse stad. Een stad waar het doorgaans het hele jaar door vrij zonnig is. Vaak lekker lenteachtig of zelfs heerlijk zomers.

Toen ik het anderhalve week geleden boekte stond er voor deze datum dan ook volop zon voorspeld. Om die reden koos ik deze stad uit en niet Porto of Faro waar de weersvoorspellingen stukken minder gunstig voor waren. Ook Milaan leek me vrij koud. En de Oost-Europese steden al helemaal!

Naar één Zuid-Europese bestemming had ik voor slechts 75 euro gekund; inclusief ticket én 2 nachten verblijf!

Huh, voor 75 euro??! Kan dat?

Ja, dat kan.

Ja, jij zeker, omdat je reisblogger bent?

Nee, jij ook! Als je met een goedkope airline vliegt (35 euro retour, of minder zelfs!) en in een hostel slaapt (20 euro per nacht), dan kan het. En ook met een eenvoudig hotel erbij lukt het je wel voor 100 euro totaal.

Reizen hoeft niet duur te zijn…

Maar goed, die stad koos ik niet. Ik koos voor de stad met de grootste kans op mooi weer: Alicante. Sommige mensen geven er niet zo veel om, maar ik wel. Ik HOU van warm weer, ik geniet er zó van. Ik word er een ander mens door. Niet voor niks heb ik in Spanje en in Thailand gewoond. Dat was weliswaar als au pair en daarna voor studie en werk, maar het klimaat speelde daar absoluut een rol in.

Niet alleen op de dag waarop ik zou gaan zag ik een zonnetje, nee, ook op de dagen eromheen: allemaal zonnetjes. En het weercijfer? Een 9. Na al die keren regen dit jaar kón het deze keer gewoon echt niet mis gaan. Ook al was het een flitstripje van maar één dag, ik verlangde naar lekker de hele dag rondzwerven en foto’s maken, mét een zonnetje. En het kon, want de kinderen waren dit Sinterklaasweekend (aangezien 2016 een even jaar is) bij hun vader. En juist rond sinterklaas is vliegen extra goedkoop!

Nadat ik het anderhalve week geleden geboekt had veranderden de voorspellingen. Elke keer als ik keek (dat moet je ook niet doen, dat weet ik, maar iets in me deed dat toch) nam de neerslagkans met 10% toe. Naarmate de vertrekdatum dichterbij kwam veranderde ook het weericoontje. Voor de zon kwam een wolkje, het wolkje werd grijs, er kwam een regendruppeltje bij, en er kwam nóg een regendruppeltje bij.

Dit kon toch niet waar zijn?

Helaas, toch wel. Sterker nog… dat was nog niet alles: het lichtgrijze wolkje werd donkergrijs, het zonnetje verdween. En de regenkans? Die was ineens 85%.

Grmpf… Dat had ik weer. Ik heb dit gewoon bijna altijd!

Alsof er iemand van bovenaf elke keer de boel eens lekker voor me verpestte. Potverdorie, ik had dit verdiend. Waar hadden we het over? Eén dag?! Was het nou zo moeilijk om één dag voor mooi weer te zorgen?

Kennelijk was het me niet gegund. Iemand van bovenaf dééd het er gewoon om leek het wel.

Ik zweer het je… Ik -als blogger over voornamelijk zonnige bestemmingen– heb er patent op: op regenachtige tripjes. En dan niet één buitje en weer droog, nee, urenlang regen, vrijwel de hele trip. Neem nou dit jaar: 2 dagen (ook supergoedkoop) Nice? Regen. 1 week écht vakantie op Zakynthos? Regen. Een midweek kamperen in NL? Regen.

En op die bestemming waar ik voor 75 euro een weekend naartoe had gekund? Daar zag ik vlak voor vertrek toch ineens nog een zonnetje bij de voorspellingen staan!

Ik uitte mijn frustratie op Facebook. Sommige vrienden wisten nog van mijn andere verregende vakanties. Anderen zeiden iets als ‘Ah joh, positief blijven, misschien valt het wel mee.’ Maar iets in me zei dat het niet mee ging vallen. Ik pakte mijn paraplu maar vast in. Hoefde ik die deze keer tenminste niet ter plekke te kopen.

Zaterdagavond laat kwam ik aan. Ik had welgeteld één volle dag: de zondag, want maandagochtend vloog ik alweer terug. Ik dropte mijn trolley en dook het oude centrum in. Het was al laat, maar nog droog. Hoera!

In mijn eentje wandelde ik door een vreemde stad. Kijk mij nou, dacht ik, ik loop gewoon in Alicante! En wat een leuk sfeertje! Mensen zaten buiten aan een drankje en wat tapas. Overal was het gezellig.

Ja, zo was het goed. Ik genoot.

Maar die regen? Die kwam nog hoor. Zondagochtend was ik vroeg opgestaan en had ik een leuke wijk in Alicante ontdekt (die nog op mijn reisblog zal verschijnen) en daarna was ik met het openbaar vervoer naar het mooie plaatsje Villajoyosa gegaan. De lucht had er al dreigend uitgezien, boven die doorgaans zo heerlijke palmbomen, en toen ik de tram terug richting Alicante nam omdat ik van daaruit nog met de trein naar Elche wilde, begon het.

Gefilmd vanuit de tram van Villajoyosa naar Alicante:

 

En het hield niet meer op.

Gefilmd toen ik ’s avonds het treinstation van Alicante uit kwam:

De hele middag in Elche regende het en in de avond hoosde het nog steeds (bekijk het filmpje maar).

Ook de Spanjaarden zelf hadden het over de lluvia. Aan de Costa del Sol was het al helemaal heftig. Heb je de beelden van de overstromingen bij Malaga gezien? Dat was niet mis! Nog even en de Costa Blanca stond ook blank!

Maandagochtend (toen ik alweer terug moest vliegen) regende het nog steeds. Met moeite maakte ik vanonder mijn paraplu nog een paar foto’s. Lichtelijk verdrietig verliet ik Alicante. Uiteraard zijn er ergere dingen, maar zonde was het wel. Pure pech.

Gefilmd vanuit de airportbus terug naar de luchthaven van Alicante:

En dat terwijl het er meestal zeer aangenaam is en de zon er overvloedig schijnt. Het kan er zo mooi zijn! Niet voor niets gaan jaarlijks zoveel mensen naar Benidorm. Ook Valencia is eigenlijk het hele jaar door wel een populaire stad.

Helaas moest ik alweer weg. Ik vloog terug naar Eindhoven waar de zon vol overgave scheen. Dat zul je altijd zien. En vanaf morgen? Dan is het gewoon weer heerlijk weer aan de Costa Blanca.