Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Blog Denise: De 9 mooiste foto’s op instagram

Blog Denise: De 9 mooiste foto’s op instagram

Blog Denise: De 9 mooiste foto’s op instagram

Net als vorig jaar kun je ook dit jaar weer eenvoudig een collage van je beste foto’s op instagram maken. Je hoeft alleen je accountnaam maar in te voeren en hoppa, je beste 9 worden automatisch verzameld. Althans, de foto’s die de meeste likes hebben gekregen. Dit hoeven dus niet per definitie je béste foto’s te zijn.

Het kan zijn dat een foto gewoon veel likes kreeg omdat hij grappig of schattig was of omdat er toevallig vaak op gereageerd werd waardoor meer mensen de foto te zien kregen, maar het kan ook zo zijn dat je de foto simpelweg op het juiste moment postte of met net wat meer of andere hashtags erbij. En tja, wat maakt iets nou het ‘beste’?

Persoonlijk vind ik het vrij vroeg in het jaar om al met een ‘best nine’ te komen. Het jaar is immers nog niet voorbij. Het voelt hierdoor een beetje alsof die laatste weken er niet meer toe doen of zo. Dat vind ik ook met al die jaaroverzichten. Maar ja, zoals dat dan gaat, dan doe je er uiteindelijk toch aan mee.

Omdat ik alweer een paar ‘best nine’ voorbij had zien komen, was ik nieuwsgierig geworden en vulde mijn accountnaam in.

Vorig jaar deed ik dat ook al. Toen kwamen deze 9 als beste uit de bus:

best-nine-instagram-denise-miltenburg-followmyfootprints

Copyright: Denise Miltenburg.

Was ik in 2015 eigenlijk heel tevreden met mijn collage, dit jaar vond ik de foto’s niet bijelkaar passen. De perfectionist in mij vond de middelste verticale lijn er niet bij horen. Die drie foto’s (hoe mooi op zichzelf misschien ook) wilde ik er eigenlijk niet in hebben. Het waren best bijzondere foto’s, maar niet mooi in het geheel. Kijk:

denise-miltenburg-best-nine

Copyright: Denise Miltenburg.

De compositie aanpassen kon niet. Uiteraard kun je wel altijd zelf de mooiste uitkiezen en er gewoon eigenhandig een collage van maken, maar ik vroeg me af of de collage zou veranderen als enkele foto’s ineens meer likes zouden krijgen dan andere. Ik testte het met een foto met net een like verschil.

Deze:

Helaas, instagram leek het al bepaald te hebben. Zelfs een nieuwere foto met meer likes dan enkele andere foto’s uit de ‘best nine’ telde al niet meer mee. Of zou het gewoon te maken hebben met de allereerste keer dat je je accountnaam invoert? Dat dat maar eenmalig kan?

Nou ja, wat maakt het uit.

Wel is het natuurlijk superleuk om te zien dat ik 2 van mijn 3 beste foto’s (de bovenste rij) gewoon in Nederland gemaakt heb! Aan het strand hier in Den Haag! Gewoon op fietsafstand! Dat bewijst maar weer dat je eigenlijk niet ver weg hoeft te reizen om mooie dingen te zien en bijzondere foto’s te maken.

Maar als ik de kans heb? Dan doe ik dat natuurlijk wel het liefst. Want reizen en fotograferen, ik ben er dol op. Ik heb er niet voor niets mijn werk van gemaakt. Op naar nog meer mooie reizen en foto’s in 2017 dus. En stiekem ben ik nu al benieuwd hoe de ‘best nine’ van 2017 eruit zullen zien!

O ja, tot slot: voor de ‘best nine’ tellen ook je filmpjes niet mee. Dus ik dacht: weet je wat? Ik verzamel gewoon zelf mijn negen mooiste instagramfilmpjes. Gewoon zo.

Hieronder zie je er alvast één, de nummer 10. Ik krijg spontaan zin een duik te nemen…

Ben jij een instagramfan? Maak je ook wel eens filmpjes? En heb jij jouw best nine al gecheckt? https://2016bestnine.com/ Wat mij betreft (en als het van de redactie van Flair mag) deel je jouw best nine bij de reacties onder de post waar dit bericht in staat op de Facebookpagina van Flair. Zitten er reisfoto’s bij? Dan vind ik het ook leuk als je je best nine hieronder deelt.

Grijp je kans! 😉