Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Blog Denise: Vakantietijd (week 2)

Blog Denise: Vakantietijd (week 2)

Blog Denise: Vakantietijd (week 2)

Daar zaten we dan, al om half 9 ’s ochtends in een touringcar, tussen bifiworstjes-etende ma Flodders met vet haar, in neonkleuren gehulde ultrablonde kinderen met opgeschoren kapsels, kleine Marokkaanse meisjes in poezelige witte jurkjes, een jolige chauffeur en een groepje oude Chinese dametjes waarvan ik me afvroeg of ze wel wisten wat ze in Walibi zouden aantreffen.

Walibi foto Denise

Foto: Denise Miltenburg

Achtbanen natuurlijk, en heel veel ander vertier waar ik eigenlijk helemaal niet van hou, maar ik gunde de kinderen een dagje pret. Ik moet eerlijk bekennen: dit had ik er niet verwacht. En dat Walibi zo’n groen park was ook niet. Ik krijg altijd koppijn van de drukte op zo’n park, maar eigenlijk viel het best mee. Het was een leuke dag!

Verademing juli 2016

Foto: Denise Miltenburg

Dinsdag deed ik wat werk terwijl de kinderen rustig speelden (nou ja…), ging toen het echt te dol werd toch nog even met ze naar de speeltuin en de sportvelden (ondanks de warmte willen ze altijd sporten) en tegen etenstijd pakte ik de strandspullen en allerlei lekkers in. Roseetje mee en fietsen maar. De perfecte zwoele avond voor een zomerse strandpicknick.

Met z’n drietjes genoten we van franse kaas, verse frambozen en nog veel meer. En van het warme zand, de zee en het mooie weer. Een topavond. Wat was het mooi! Hier zie je de foto’s.

Zonsondergang foto Denise Miltenburg

Foto: Denise Miltenburg

Het was al tegen 23:00u toen mijn zoontje nog zingend op de fiets zat. Eenmaal thuis hield hij niet op met zingen. En dit? Dit werd mijn meest populaire instagramfoto sinds tijden. En nee, ik ben het zelf niet. Ik máákte de foto.

Woensdag stond er nog meer leuks op de planning: twee nachtjes bij oma logeren en een bezoek aan het dinobos in Dierenpark Amersfoort.

Dinobos

Foto: Denise Miltenburg

Terwijl de kinderen zich met oma en haar man vermaakten regelde ik wat dingen die met de kinderen erbij steeds niet opschoten. ’s Avonds dronk ik een wijntje op een terras in de buurt. Nu kon het, dus binnen blijven was zonde. Ik moest lachen om twee vrouwen naast me. Net als ik waren ze ergens halverwege de veertig gok ik (o help, bijna halverwege de veertig al?!). Het duurde een eeuwigheid voordat ze een geschikte foto gemaakt hadden waar ze allebéi goed op stonden. Elke keer was er wel wat: m’n neus, m’n onderkin, ik lach stom, ik heb inkijk, nee, deze kan echt niet, giebel giebel, o nee, die groef, o wacht, daar kijk jíj alleen leuk, en zo ging het nog wel even door. ‘Selfies moet je ook gewoon niet meer willen als veertig plusser,’ meende een van de twee.

Aan de tafel aan de andere kant besprak een hip jong stel hun vakantie van drie en een halve week naar Spanje in september. Zij wilde vooral eerst vijf dagen niks doen (‘Ik wil bakken met een boek!’) en daarna wilde ze wel wat van Andalusië zien. Hij zocht ondertussen de tarieven voor autohuur uit. ‘Moet je zien wat goedkoop!’ En ik dacht alleen maar: drie en een halve week… wát een heerlijkheid!

De Staat foto Denise

Foto: Denise Miltenburg

Vrijdag brachten mijn moeder en haar man de kinderen terug en opperde ik nog even een hapje te gaan eten op het strand. Eigenlijk wilden ze bijtijds naar huis, maar ik haalde ze over. Dit zijn van die unieke momenten, zo vaak is het niet mooi in Nederland. Je moet pakken wat je pakken kan. Ik wist zeker dat het ze goed zou doen. Hadden ze spijt? Natuurlijk niet! Wijn, antipasti en zeezicht. Wie wil dat nou niet?

Zaterdag probeerde ik weer te werken maar vergat wederom dat dat niet lukt met kinderen om je heen. Zes keer opstaan terwijl je niet eens één alinea schrijft, dat werkt dus niet. Loslaten maar weer en binnenkort –als ze naar hun vader gaan- heel veel inhalen.

Menukaart de woeste zee

De kinderen openden ’s avonds het denkbeeldige restaurant De Woeste Zee, maakten zelf een menukaart en bereidden de maaltijd. Ik keek alleen even of het wel goed ging met scherpe mesjes en wortels die ze in stukken wilden snijden, maar verder? Ik hoefde alleen maar aan te schuiven. Lief.

Zondag fietste ik weer naar het strand met ze. De eerste keer echt overdag in bikini, maar het was zo fris dat ik liever mijn jurkje aanhield. We bouwden een zandkasteel en gingen met de visnetjes de zee in, maar echt heel zonnig was het niet. ‘Kom’ zei ik op gegeven moment, we gaan lekker naar huis, we gaan barbecueën!

Barbecuen met de kinderen foto Denise

Foto: Denise Miltenburg

Nog nooit had ik als ouder alleen met de kinderen gebarbecued. Ik vind barbecueën superleuk, maar meer iets wat je gezellig met een groep vrienden of familie doet. En toch deed ik het nu, met zijn drietjes. Ik reeg garnalen aan stokjes en paprika’s op prikkers, sneed courgettes in dikke plakken, kocht een wegwerp barbecue, grilburgers en lamsworstjes en ging ervoor.

Even dacht ik ‘dat gaat niet goed’: de kooltjes werden niet grijs, de buurtkat zat in de aanval en ik liep op en neer tussen kinderen, keuken en barbecue, maar ineens schoot het op en genoten we ervan. Dat hadden we ook maar weer mooi gedaan!

Het was weer een fijne week!

Tijdens de zomervakantie van de kinderen lees je hier elke week over de leukste en meest opvallende momenten van de afgelopen week.