Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bloemkoolstamppot met ham en kaas

Bloemkoolstamppot met ham en kaas

Thuis & wonen
Bloemkoolstamppot met ham en kaas

Heb je zin in stamppot maar wil je een keer iets anders dan aardappelen? Probeer dan eens deze lekkere bloemkoolstamppot!

Bloemkoolstamppot met ham en kaas

Recept voor 2 personen
Tijd: 30 min.

Dit heb je nodig:

  • 500 gr bloemkool
  • 100 gr hamreepjes (of een paar plakken ham)
  • 250 gr prei
  • 25 gr geraspte kaas
  • snufje zout en peper
  • scheut melk
  • evt. klein klontje boter

Zo maak je het:

Snijd de bloemkool in roosjes. Zet een pan water op en kook de bloemkoolroosjes circa 15 minuten. Ondertussen snijd je prei fijn en giet je een scheutje olie in een pan. Bak de prei circa 4-5 minuten aan totdat hij lekker zacht is. Snijd de ham in stukjes. Stamp de bloemkool fijn met een scheut melk, snufje zout en peper en eventueel een klontje boter. Meng de stukjes ham, de geraspte kaas en de prei door de gestampte bloemkool en serveren maar.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Nog meer lekkere recepten:

Shoppen is altijd een goed idee