Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bloemkoolovenschotel met paprika en kerrie

Bloemkoolovenschotel met paprika en kerrie

Thuis & wonen
Bloemkoolovenschotel met paprika en kerrie

Heb je zin in een lekkere bloemkoolovenschotel? Je kunt het eventueel een dag van tevoren maken, ideaal voor als je een drukke dag hebt. Als je graag vlees eet, dan kun je het combineren met gerookte ham of kipreepjes.

Recept voor 2 personen
Tijd: 25 min. +10 min. in de oven

Dit heb je nodig:

  • 400-450 gr aardappels
  • halve ui
  • halve tl kerriepoeder
  • snufje zout en peper
  • 1 tl peterselie
  • halve tl paprikapoeder
  • 1-2 el creme fraiche
  • halve bloemkool
  • 1 paprika
  • handje geraspte kaas
  • eventueel gehakt, hamblokjes, gerookte kipreepjes

Zo maak je het:

Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Zet een pan water op voor het koken van de aardappels. Schil de aardappels en kook de aardappels circa 20 minuten. Ondertussen snijd je de bloemkool in roosjes en kook je de bloemkoolroosjes ongeveer 10 minuten (je kan de bloemkool ook meekoken met de aardappels).

Snijd de paprika en ui in stukjes. Als de aardappels gekookt zijn, snijd je ze in stukjes. Doe vervolgens de gekookte aardappels, bloemkoolroosjes, paprika en ui in een ovenschaal. Voeg het paprikapoeder, kerriepoeder, snufje zout, snufje peper, peterselie en de crème fraiche toe. Meng alles door elkaar. Verdeel wat geraspte kaas over de ovenschotel.

Zet de ovenschotel voor circa 10-15 minuten in de oven.

Tip: De vleesliefhebbers kunnen wat gebakken gehakt, spekjes, hamblokjes of gerookte kipreepjes toevoegen aan de ovenschotel.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

 

 

 

Shoppen is altijd een goed idee