Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bloemkoolburger

Bloemkoolburger

Thuis & wonen
Bloemkoolburger

Geen hamburger, geen kipburger, maar een bloemkoolburger! Een gezondere variant op de andere burgers én vegetarisch. Heb jij ‘m al een keer gemaakt?

Bloemkoolburger

Recept voor circa 4 burgers
Tijd: 30 min.

Dit heb je nodig

  • 250 gr bloemkool
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje zout en peper
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1 tl provencaalse kruiden
  • 2 beschuitjes of paneermeel
  • 2 el bloem
  • 4 broodjes, sla en komkommer

Zo maak je het

Zet een pan water op en kook de bloemkoolroosjes ongeveer 5 minuten. Snijd ondertussen het uitje in stukjes. Als de bloemkool gekookt is, spoel je hem af onder koud water. Vervolgens pureer je de bloemkool en de ui met een keukenmachine of met een aardappelstamper.

Voeg daarna de kruiden en het ei toe. Meng goed door elkaar. Voeg daarna de paneermeel of verkruimelde beschuitjes en de bloem toe. Goed mengen! Als het nog iets te ‘nat’ is, voeg je een beetje extra paneermeel of bloem toe. Je moet namelijk gemakkelijk met je handen een mooi burgertjes kunnen maken.

Vervolgens giet je een beetje olie in een pan en vorm je met je handen 4 burgertjes. Bak de burgertjes ongeveer 2-3 minuten per kant en draai ze voorzichtig om. Ze zijn klaar als ze mooi bruin zijn.

Serveren op een bolletje met sla en komkommer. Ook lekker met wat uienringen en een beetje mayo.

Eet smakelijk!

sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

 

 Maak ook

Shoppen is altijd een goed idee