Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Blog Denise: blij moeder te zijn

Blog Denise: blij moeder te zijn

Blog Denise: blij moeder te zijn

FullSizeRender

 

Ik ben een weekje met ze weg, naar de zon. Dat hoop ik althans, want zo heel warm wordt het nog niet. Maar genieten gaan we! Een weekje écht vakantie op een supermooi gelegen plekje op het paradijselijke Zakynthos. Hoewel helemaal uitgerust terugkomen natuurlijk een illusie is als je in je eentje met twee kinderen weg gaat, toch heb ik er superveel zin in. En de kinderen uiteraard ook! Alleen dat vliegen al, dat vind ik altijd zo leuk met ze.

 

Juist zo ‘ver’ weg voelde ik me meer moeder dan ooit. In mijn eentje moest ik het met ze rooien daar. Ik moest er zijn voor ze. Ik moest continue alert zijn bij het zwembad of tijdens de boottocht, ik moest sneetjes in teentjes verzorgen, in mijn eentje excursies regelen, de tuktuk aanhouden, ik moest onderhandelen en zeggen wat er ging gebeuren ook al wist ik het zelf ook niet. Dat schreef ik hier al eens.

 

Nog even en ik ruik de zomer op hun lieve lijfjes. Nog even en ik zie ze pret hebben in het water. Nog even en de zon kleurt de lange lokken van mijn dochter blond. Nog even en we ontbijten op de houten vlonders met uitzicht op zee. Nog even en mijn zoontje kan zijn hart ophalen aan yoghurt, komkommer en zwarte olijven als ontbijt (drie dingen die hij hier ook graag ’s ochtends al eet, ha ha.)

 

Nog even en ik zal elke avond op muggenjacht moeten. Want de redder in nood spelen gaat gewoon door, net als thuis. Een spin weghalen? Dat doet mama wel. Een naaktslak oppakken die ineens is binnengedrongen? Mama doet dat wel. Een muis vangen? Ook dat moet mama doen.

 

Klitten uit haren halen? Mama doet het. Staarten maken? Mama doet het. Haren omhoog houden als mijn dochter moet spugen? Mama doet het. Een band oppompen? Mama doet het. Helpen met een spreekbeurt? Mama doet het. Een verjaardagspartijtje en traktaties regelen? Mama doet het. Broodtrommels klaarmaken? Mama doet het.

 

Een verdrietige zoon troosten als hij niet op een feestje is uitgenodigd of even niet ergens kan spelen? Mama doet het. Met ze door het drukke verkeer fietsen? Mama doet het. Ze loslaten als ze een rondje om het blok willen rennen. Mama moet het.

 

Iets pakken waar ze niet bij kunnen? Mama doet het. (O nee, ze klimmen stiekem op het aanrecht.) Omgevallen drankjes opruimen? Mama doet het. Voor de tiende keer opstaan onder het eten? Mama doet het.

 

De kinderen naar bed tillen? Mama doet het nog steeds, ook al is de oudste inmiddels 1 meter 35 en de jongeste ook echt geen lichtgewicht meer. Tandjes (na)poetsen? Mama doet het. Nog even blijven kletsen voor het slapen gaan? Mama doet het. Die mega afwas doen die er nog staat? Mama doet het. ’s avonds laat als mijn zoontje slaapt zijn nageltjes nog knippen? Mama doet het.

 

Mama doet het allemaal. Met liefde. Heel veel liefde. Want wat wilde ik ze graag. Wat was ik blij dat ik ze kreeg. En wat ben ik blij hun moeder te zijn. Mama van mijn superlieve en sportieve Bo, en van mijn knuffelige en knappe Jippe. Wat hou ik veel van ze. Van wie ze zijn en van wat ze doen.

 

Ik hou ervan als mijn dochter ‘s ochtends altijd zo blij ‘Goeiemorgen mama!’ zegt. Ik hou ervan als mijn zoontje in bed dicht tegen me aankruipt en ‘Lekker warm mama’ mompelt. Ik hou ervan als ze me de liefste mama van de wereld noemen. En ik hou ervan de wereld met ze te ontdekken, zowel thuis als op reis.

 

Als de wifi het toelaat (dat valt volgens de reviews nog te betwijfelen) zal ik wat op social media posten. Op Facebookinstagram of twitter. Maar misschien ook wel niet, want mama’s willen ook wel eens een beetje rust, als dat lukt.

 

Meer van Denise? Lees ook: