Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bladerdeegkoekjes met suiker en kaneel

Bladerdeegkoekjes met suiker en kaneel

Thuis & wonen
Bladerdeegkoekjes met suiker en kaneel

Sofie heeft super simpele maar hele lekkere bladerdeegkoekjes gemaakt met suiker en kaneel. En zeg nou zelf: ze zien er toch super leuk uit (voor de kerst)?! Misschien nog een leuke tip: gebruik eens in plaats van suiker en kaneel bijvoorbeeld geraspte kaas en kruiden. Zo maak je in plaats van zoete “koekjes” lekkere hartige “koekjes”

Bladerdeegkoekjes

Dit heb je nodig:

Recept voor circa 16 bladerdeegkoekjes

  • 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 3 eetlepels suiker
  • halve tot 1 theelepel kaneel
  • 1 ei of een beetje melk

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200 graden. Steek met een koekjesvorm (bijvoorbeeld een ster of een denneboom) stukjes bladerdeeg uit. Leg de bladerdeegvormpjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Ga net zo lang door totdat je bladerdeeg op is. Prik met een vork een paar gaatjes in elk koekje. Meng in een bakje de suiker met het kaneel en klutst in een ander bakje een ei door elkaar (of doe in plaats van ei een beetje melk in een bakje). Smeer de bladerdeegvormpjes in met ei of melk en strooi vervolgens het suiker-kaneelmengsel over het bladerdeeg. Zet de bladerdeegkoekjes vervolgens voor circa 10-12 minuten in de oven.

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Kijk voor meer inspiratie voor Kerstmis in het Dossier ‘Kerst ideeën’ >>

 

Shoppen is altijd een goed idee