Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bladerdeeg kerstboom

Bladerdeeg kerstboom

Thuis & wonen
Bladerdeeg kerstboom

Leuk! Deze bladerdeeg kerstboom. Hij ziet er niet alleen heel vrolijk uit, hij is ook nog eens gezond.

Bladerdeeg kerstboom

Recept voor 3 personen
Tijd: 15 min. + 15 min. in de oven

Dit heb je nodig:

  • 3 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 2-3 tl creme fraiche
  • paprika (2 kleuren)
  • 50 gram spekjes
  • zout/peper
  • handje geraspte kaas

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 220 graden. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden zodat je 6 driehoekjes hebt. Leg alle driehoekjes boven elkaar zodat er een boom ontstaat. Zorg er wel voor dat de plakjes een beetje over elkaar heen liggen, zodat het 1 taart wordt. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Smeer het bladerdeeg in met een dun laagje crème fraiche. Snijd de paprika in reepjes en verdeel deze als een soort slinger over het bladerdeeg. Verdeel ook de spekjes en een beetje geraspte kaas over het geheel en breng de bladerdeeg kerstboom op smaak met zout en peper. Zet de bladerdeegtaart voor circa 15 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Kijk voor meer inspiratie voor Kerstmis in het Dossier ‘Kerst ideeën’ >>

Zie ook:

Shoppen is altijd een goed idee