Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bizarre trend: leerlingen spuiten voor de grap met pepperspray op Duitse scholen

Bizarre trend: leerlingen spuiten voor de grap met pepperspray op Duitse scholen

Bizarre trend: leerlingen spuiten voor de grap met pepperspray op Duitse scholen

Op school wil je natuurlijk dat je kinderen zich veilig voelen, maar op Duitse scholen is dat met de komst van een nieuwe trend niet meer zo vanzelfsprekend. Steeds meer leerlingen nemen namelijk pepperspray mee en spuiten het rond in de klas. Niet alleen bizar, maar ook nog eens hartstikke gevaarlijk.

Lees ook: In je huis en in je kast: dit wordt dé trendkleur van 2018

Alleen al in dit jaar heeft de politie dertig incidenten genoteerd. ‘Kinderen beschouwen het als een grap en zien niet hoe gevaarlijk pepperspray eigenlijk is’, waarschuwt de organisatie van docenten. Hoewel de kinderen er de lol van in zien, is pepperspray gevaarlijk voor de gezondheid. Inademing ervan kan leiden tot ademsnood en zelfs verstikking. Daarnaast kun je er tijdelijk verblind door raken.

Overal te koop

Hoe komen die kinderen aan pepperspray, vraag je je waarschijnlijk af. In Duitsland is het niet heel moeilijk om eraan te komen; je kunt het gewoon bij de drogist kopen. Sommige winkels prijzen het zelfs aan als ‘Zombie Pepper Spray’: in kleurrijke verpakkingen en speciaal voor kinderen. Deze zouden ze kunnen gebruiken om ‘zombies op afstand te houden.’

Verboden

Volgens de Duitse wet is pepperspray alleen toegestaan in gevallen van nood, denk hierbij bijvoorbeeld aan zelfverdediging. En gelukkig hoeven we er niet heel bang voor te zijn dat het ook op Nederlandse scholen een trend wordt, want hier is pepperspray verboden.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: RTL Nieuws | Beeld: iStock