Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bizarre nieuwe voedseltrend: het maïsijsje

Bizarre nieuwe voedseltrend: het maïsijsje

Thuis & wonen
Bizarre nieuwe voedseltrend: het maïsijsje

Ooit al gehoord van crème de la corn? De kans is groot van niet. Vrij vertaald betekent het gewoon ‘maïsijsje’. Ben je al enthousiast?

Lees ook: Geweldige DIY: zo maak je zelf ijsjes van rode wijn

Dominique Ansel is een Franse banketbakker die ervan houdt om nieuwe zoetigheden uit te vinden. In het verleden creëerde hij al cronuts (= croissant + donut) en Oreopasta voor op de boterham. Maar zijn laatste uitvinding is nóg een tikkeltje experimenteler: de crème de la corn.

Wat je mag verwachten als je een crème de la corn bestelt? Een gegrilde maïskolf, bestreken met boter en sojasaus of zout. Bovenop komt een toef karamelsoftijs, afgewerkt met stukjes maïs.

Loopt het water je al in de mond? Dan vrezen we dat we slecht nieuws hebben. Dominiques maïsijsjes zijn momenteel enkel te verkrijgen in zijn Dominique Ansel Bakery in Tokio. Only in Japan… We hadden het kunnen weten!

#icecream #cremedelacorn

A post shared by Lin (@linnnny) on

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Shoppen is altijd een goed idee