Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bizarre feitjes die je nog niet wist over wat je dagelijks eet

Bizarre feitjes die je nog niet wist over wat je dagelijks eet

Bizarre feitjes die je nog niet wist over wat je dagelijks eet

We leren een hoop over eten maar toch zijn er altijd weer die verrassende feitjes die je niet wist. Bijvoorbeeld dat cashewnoten aan een soort appels groeien en dat limoenen drijven terwijl citroenen zinken.

Lees ook: Raar, maar waar: het eten van een bananenschil is óntzettend gezond

Amandelen
Jij denkt vast, net als vele anderen, dat een amandel een noot is. Ze liggen daar immers ook in het schap, of misschien heb je er nooit bewust over nagedacht. In feite is een amandel geen noot, maar een zaad. Je kunt ze zelfs niet eten wanneer ze onbehandeld zijn, want ze dragen vaak schadelijke bacteriën mee. Voor wie geduld en groene vingers heeft: als je een amandel in de grond plant, dan zal er een amandelboom verschijnen.

Cashewnoten
Je verwacht mischien dat de cashewnoot aan een struk of tak groei, maar het zit net even anders. Dit nootje groeit bovenop een soort van appel. Gek gezicht!

Paprika
Dacht jij dat de rode, gele, oranje of groene paprika allemaal een verschillende soort waren? Dan had je het mis! Het is allemaal dezelfde paprika en de kleur geeft aan wanneer hij rijp is. De groene is het minst rijp en wat bitterder, daarom vaak ook het minst geliefd. De rode is het rijpst en die smaakt dan ook het zoetst.

Sinaasappel
Nog zo’n weetje over kleuren. We zeggen wel ‘appeltjes van oranje’, maar eigenlijk zijn sinaasappels groen. Wanneer ze in koelere gebieden komen verliezen ze het chlorophyll, waardoor ze in plaats van groen oranje worden. In tropische gebieden zul je echter wel groene sinaasappels vinden.

Limoen en citroen
Velen zouden eigenlijk niet zo goed weten wat precies het verschil is tussen limoen en citroen, of zouden zelfs zeggen dat deze twee vruchten op elkaar lijken. Maar dat is niet waar! De limoen is minder zuur en wat frisser van smaak, maar daarnaast verschillen de vruchten ook in structuur. Citroenen hebben een soort luchtzakjes en limoenen niet. Wanneer merk je dit nou? Wanneer je ze in het water gooit. Schijfjes limoen zullen zinken, terwijl de citroen zal drijven.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: DailyMail | Beeld: Shutterstock