Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijken in Zweedse boerderij: ‘Alleen de locatie was al genoeg reden om dit huis te kopen’

Binnenkijken in Zweedse boerderij: ‘Alleen de locatie was al genoeg reden om dit huis te kopen’

Binnenkijken in Zweedse boerderij: ‘Alleen de locatie was al genoeg reden om dit huis te kopen’

Nicole en Andres verhuisden van een van de drukste steden van Chili naar een oude houten boerderij, ingeklemd tussen een rivier en een bos, in het noorden van Zweden. Ze gaven het huis nieuw leven met veel liefde en oude meubels.

Binnenkijken bij…

Wie: Nicole Castillo Guzmán (27),  Andres Holmberg (32), Amelie (3) en Valter (1)

Wat: Oude boerderij

Waar: In het noorden van Zweden

Grootte: 135 m²

Oud huisje

Drie jaar geleden verhuisde het stel vanuit Chili naar Zweden. “Andres komt hier vandaan, maar was verzeild geraakt in Chili. Daar leerden we elkaar kennen.” Toen Nicole zwanger raakte en ze samen op zoek gingen naar een woning, moest de keuze worden gemaakt: Chili of toch Zweden? “Andres had al eerder een oud huisje gekocht in Zweden. Lang geleden was het een boerderij, daarna werd het decennialang gebruikt als zomerhuisje.”

De tekst gaat verder onder de foto. 

Boerderij vol liefde

Omdat Andres al een huis bezat, viel de keuze op Zweden. Maar voordat het stel hun intrek in het boerderijtje kon nemen, moest er nog het nodige gebeuren. Er ontbrak een toilet, de keuken stamde uit de jaren vijftig en er mocht best iets meer ruimte komen. Dus werd er verbouwd. “Niet alle muren zijn recht. Andres had dit nog niet eerder gedaan.” Er kwam een uitbouw, er werd een gerecyclede wenteltrap gemonteerd, er kwamen oude gepatineerde binnendeuren en oude kozijnen werden in ere hersteld. Nicole richtte het huis in met meubilair uit de kringloopwinkel dat ze zelf restaureerde. “Ik heb een voorliefde voor grote, oude kasten. Ze prikkelen mijn fantasie en doen me denken aan het sprookje van Narnia. Stel dat je zo’n kast instapt en aan de achterkant een andere wereld binnenloopt.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Lees ook
Binnenkijker: ‘Ik wilde een permanent vakantiegevoel creëren. Dat is gelukt’

Magisch Zweden

“Toen we hierheen verhuisden, had ik Zweden nog nooit bezocht. Nu wonen we hier drie jaar en wil ik hier nooit meer weg. Ik kom oorspronkelijk uit de metro-pool Santiago, maar ben hier verknocht geraakt aan de rust en de stilte en de geluiden van de natuur. Het kabbelen van de rivier in de zomer, de gierende wind in de winter en de magische schittering van de sneeuw.”

Lees het hele verhaal, inclusief meer foto’s, in Flair 08-2021. Deze editie ligt t/m 2 maart in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Tomas Bergman