Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijker: ‘De eerste avond in ons nieuwe huis was alles al ingericht’

Binnenkijker: ‘De eerste avond in ons nieuwe huis was alles al ingericht’

Binnenkijker: ‘De eerste avond in ons nieuwe huis was alles al ingericht’

Binnenkijker van deze week. Ooit hield ze van kleur en bloemmotieven, nu zijn jute, (oud) hout en rotan favoriet. Rond de feestdagen wordt Adriana’s huis ondergedompeld in kerstsfeer, maar wel geheel in haar favoriete naturelstijl. Opvallend: de vele kerstboom(pjes) en sterren in elke ruimte.

Binnenkijker bij…

Wie: Adriana van den Berg (38, freelance fotograaf), Daan van den Berg (40, algemeen voorman voor een tuinbedrijf), Liene (10), Jula (8), Floris (6) en Bastijn (1,5)
Wat: half vrijstaand huis in jarendertigstijl
Waar: Windesheim
Grootte: 155 m2
Online: @adrianastyling, adrianastyling.nl

“We waren amper volwassen toen we besloten om ons eigen huis te bouwen,” begint Adriana haar verhaal. Dertien jaar geleden namen zij en Daan de stap. Ze vonden een kavel op de perfecte locatie. Windesheim is een kleine, landelijke stad, omringd door natuur. Je wandelt of fietst letterlijk zo ‘naar buiten’. En zoek je de bruisende energie van de stad, dan ligt Zwolle op nog geen tien minuten rijden. Niet gek dat Adriana en Daan juist hier hun eigen stek wilden laten bouwen. “We hadden nog geen ervaring met het ontwerpen of bouwen van een huis. Een flinke stap was het zeker, maar ik heb ervan genoten dat we betrokken waren bij het hele proces. Van vloeren tot muren, deuren en ramen, álles moesten we zelf beslissen. Daardoor voelt dit huis helemaal van onszelf.”

De tekst gaat door onder de foto.

Bank-binnenkijker-Windesheim

 

Interieur in beweging

Terwijl de grote klussen aan de vaklui werden overgelaten, stak het stel zelf ook de handen uit de mouwen. Daan bleek goed met hout te kunnen werken en bouwde de dressoirs die in de woonkamer en de hal pronken, de kinderen verraste hij met een zelfgebouwd speelhuis in de tuin. Adriana richtte zich op de inrichting van de woning. “Nog steeds. Ik breng geregeld wijzigingen aan in het interieur. Dan wissel ik van spullen of koop iets op rommelmarkten en in kringloopwinkels. Ook het internet struin ik af, op zoek naar koopjes en eigenzinnige items. Je weet dus nooit wanneer je hier een nieuwe stoel of kast in de woonkamer vindt. Daan is er inmiddels zo aan gewend, dat hij het nauwelijks nog merkt!”

De tekst gaat door onder de foto.

Van kleurrijk naar sereen

“Mijn stijl is in de loop der jaren wel veranderd. Waar ik ooit van veel kleur- en bloemmotieven hield, heb ik sinds we kinderen hebben de boel een beetje afgezwakt. We houden allebei van oud hout, jute en rotan, een geweldige combinatie met wit. Die materialen voegen net dat vleugje warmte toe.”  Vintage en retro-items spelen ook een belangrijke rol in het interieur. Net als familiestukken. “In de slaapkamer van Floris staat een biedermeierkast, die altijd een plek in huis zal hebben. De kast was van mijn overgrootmoeder, ik heb hem al sinds mijn veertiende. Die kast heeft een geschiedenis, zo bijzonder!”

De tekst gaat door onder de foto.

Woonkamer-binnenkijker

Lees ook
Binnenkijker: Zo combineer je een druk behang in de slaapkamer

Warme kerstsfeer

“Samenkomen is waar het voor Adriana om draait tijdens de kerstdagen. “Op kerstochtend, na de kerk, komen onze vrienden en familie hier samen. Dan heb ik het hele huis in kerstsfeer gebracht. De decoraties, de boom en de geschenken zijn subtiel en ingetogen. Zo krijgt het huis een warme, gastvrije uitstraling. Ook onze veranda wordt in die sfeer meegenomen. Ik verander hem het hele jaar, maar rond kerst heeft deze ruimte een romantische, winterse touch. Ik kan daar enorm van genieten.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Geraldine Nesbitt | Fotografie: Muk van Lil