Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijker: ‘Sinds de lockdown kan ik het enorm waarderen dat we zo veel ruimte hebben’

Binnenkijker: ‘Sinds de lockdown kan ik het enorm waarderen dat we zo veel ruimte hebben’

Binnenkijker: ‘Sinds de lockdown kan ik het enorm waarderen dat we zo veel ruimte hebben’

Een oude boerderij waaraan flink moest worden geklust, dat was de droom van Marije en Jeschurun. Die bleek ergens tussen Leeuwarden en Dokkum te staan. Met veel creativiteit werd de boerderij omgetoverd tot een heerlijk familiehuis.

Binnenkijken bij…

Wie: Marije Bolt (38, interieurontwerper @thuisbijpuurinterieuradvies), Jeschurun Bolt (38, eigenaar kassa-automatiseringsbedrijf),  Efraim (12), Levi (10), Jaire (7) en hond Foxy

Wat: boerderij van meer dan honderd jaar oud

Waar: Molenend, Friesland

Grootte: 250 m²

“We kwamen uit Leeuwarden en eerlijk gezegd zag ik mezelf niet in een dorp wonen. Uiteindelijk besloten we toch eens te gaan kijken. We waren op weg naar Dokkum voor een bezichtiging, toen we langs deze boerderij reden. In eerste instantie leek-ie ver boven ons budget, maar na wat informeren en onderhandelen, hebben we hem toch kunnen kopen.”

De tekst gaat verder onder de foto.

voorkant huis

Alles op de schop

“Op de bovenverdieping van de boerderij was niks, daar keek je letterlijk tegen het riet van het dak aan. Originele details had de boerderij niet meer, los van de gebinten. Er is ooit een grote brand geweest, toen is alles eruit gehaald. Zodra we de sleutel kregen, zijn we beneden gaan wonen en startten we met de verbouwing boven. Er werden drie slaapkamers en een badkamer gerealiseerd. Toen die klaar waren, zijn we naar boven verhuisd en hebben we beneden alles eruit gesloopt. Alleen de buitenkant en de gebinten zijn nog origineel. Voorheen waren de slaapkamers beneden en was de woonkamer klein. Wij maakten er een open ruimte van. Achteraf vraag ik me weleens af hoe we dit in hemelsnaam hebben gedaan met twee kleine kinderen. Maar toen vond ik het een gezellige tijd. Jeschurun was boven aan het werk, vaak samen met vrienden, en ik was beneden met Efraim en Levi. We waren altijd bij elkaar in de buurt.”

De tekst gaat verder onder de foto.

woonkamer

Lees ook
Binnenkijker: ‘Ik wilde een permanent vakantiegevoel creëren. Dat is gelukt’

Ruimte

“Tot voor kort vond ik het wel een dingetje om in een dorp te wonen, maar sinds de lockdown kan ik het enorm waarderen dat we zo veel ruimte hebben. Er wordt nu zelfs een zwembad – ook gevonden op Marktplaats – in de tuin gegraven, plek zat. Bovendien wandel ik zo met de hond naar het bos. Dat dat kan, is heerlijk.”

tuin

Lees het hele verhaal, inclusief meer foto’s, in Flair 11-2021. Deze editie ligt t/m 23 maart in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Beeld: Marije Molenend