Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijker: ‘Alleen onze bank hebben we nieuw gekocht’

Binnenkijker: ‘Alleen onze bank hebben we nieuw gekocht’

Binnenkijker: ‘Alleen onze bank hebben we nieuw gekocht’

Een vakantiehuisje stond helemaal niet op de planning, drie jaar geleden. Frederique, Ruben en Vos brachten de zomers door in Frankrijk en dat beviel prima. Totdat dit huisje in Noordwijk te koop kwam.

Binnenkijken bij…

Wie: Frederique Haffmans (51, stylist en illustrator), Ruben Klip (63, grafisch vormgever) en hun zoon Vos (10) en hond Teske
Wat: Vakantiehuisje
Waar: Noordwijk
Grootte: 35 m2

Noordwijk

“Een vriendin van ons had dit huisje al een tijd, maar kwam er steeds minder omdat haar kinderen er niet meer naartoe wilden,” vertelt Frederique. “Ze vroeg of het iets voor ons zou zijn. In eerste instantie zag ik dat niet zitten. Ik had bedacht dat we Vos mee zouden nemen op een mooie reis, daar paste een huisje in Noordwijk niet bij. Tot ik zag hoe goed hij het kon vinden met de kinderen die hier ook vrijwel elk weekend komen. We wonen zelf in de Jordaan in Amsterdam, dat is geen plek waar het vanzelfsprekend is dat je op deze leeftijd met vriendjes uit de buurt buiten kunt spelen. Dat plezier gunde ik hem, dus gingen we overstag.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Interieur uit de kofferbak

De koop werd gesloten, nu was het nog zaak het huisje eigen te maken. “Ik wist al snel wat ik wilde met het interieur. In andere huisjes op dit park had ik gezien wat een mooi houten dak de huisjes hebben, dus dat het verlaagde plafond eruit moest, stond vast. Verder heb ik gewerkt met een heel licht kleurenpalet. Veel wit, wat blauw en riettinten. De keuken kreeg een wand met Marokkaanse zelliges en de commode die nog uit mijn ouderlijk huis komt, zorgt voor een afscheiding met de woonkamer.

Groot fornuis

Op Marktplaats heb ik gezocht naar een Boretti fornuis en tot mijn grote vreugde vond ik er een voor maar driehonderd euro! Zo’n groot fornuis heb ik in Amsterdam niet eens. We kunnen hier dus heerlijk koken en bakken. Verder wilde ik graag veel vintage meubels gebruiken. Ik vind het leuk om op kofferbakmarkten en Marktplaats te zoeken naar spullen. Vaak zoek ik heel gericht. Doordat ik de naam weet van bijvoorbeeld de stoel die ik zoek, is het makkelijker om die ook te vinden.”

De tekst gaat verder onder de foto. 

Een droomplek

“We pakken elk weekend onze tassen om naar Noordwijk te gaan. Ik ben er alleen niet wanneer ik moet werken, maar dan gaan Ruben en Vos wel. Het is een heerlijke plek. Je hoeft de deur maar open te doen en je staat in de natuur. Ons vakantiehuis grenst aan de duinen, met een kwartier wandelen staan we op het strand. Daar komen we dan de buren weer tegen, wat het extra leuk maakt. Het vakantiepark is klein, met maar negentien huisjes, dus we kennen iedereen.

’s Zomers houden we feestjes met ons laantje. Dan zet iedereen een tafel buiten en eten we met elkaar. Sinds we een houtkachel en een cv hebben laten aanleggen, is het er ook in de winter comfortabel. Binnenkort krijgen we er nog wat comfort bij. We gaan naast het huisje een kas plaatsen met daarin wat palmen én een bad op pootjes. Dat lijkt me heerlijk!”

De tekst gaat verder onder de foto. 

Nieuwe looks

Het keukenblok van Ikea stond al in het vakantiehuis. Het is onherkenbaar, doordat de kastdeurtjes zijn bekleed met plaat-materiaal uit de bouwmarkt. Plaats er nog wat andere greepjes op en de keuken heeft in één keer een heel andere sfeer. Een simpele manier om wat extra jaren met een nog prima functionerend keukenblok te doen.

De tekst gaat verder onder de foto.

Praktisch en prachtig

Frederique en Ruben maakten de wanden van de overkapping van oude vensters. Lekker omdat je daardoor beschut zit, en de roedeverdeelde ramen brengen ook veel sfeer. Wil je dit ook? Zoek eens naar oude vensters op: oudedeur.nl, mercatorenco.nl, leenvanvelzen.nl, achterhuis.nl of aandepunt.nl.

De tekst gaat verder onder de foto.

Lees ook
Binnenkijker: ‘De eerste avond in ons nieuwe huis was alles al ingericht’

Illustratie inspiratie

Door het hele vakantiehuis kom je illustraties van Frederique tegen. Ook in de slaapkamer aan de wand. Ze tekent haar dames met zwarte inkt op papier. Ben je nieuwsgierig geworden naar haar werk? Kijk dan eens op atelierfrederique.nl of volg haar op Instagram.

Meer zien? In Flair 28-2021 staan nog meer foto’s. Deze editie ligt t/m 20 juli in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hierOp de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Styling & fotografie: Frederique Haffmans | Tekst: Monique Butter