Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijker: ‘De eerste avond in ons nieuwe huis was alles al ingericht’

Binnenkijker: ‘De eerste avond in ons nieuwe huis was alles al ingericht’

Binnenkijker: ‘De eerste avond in ons nieuwe huis was alles al ingericht’

Zes jaar geleden schreven Elise en Gwenn zich in voor een bijzonder project. De omvang en plek van de woonkavel was bekend, maar hoe hun woning eruit zou komen te zien niet. Het plan kreeg gaandeweg gestalte.

Binnenkijken bij…

Wie: Elise Ouwehand (34, agent voor (woon)merken), Gwenn Schrijn (40, accountmanager), Fiene (6) en Seff (3)

Wat: tussenwoning uit 2018

Waar: Rotterdam

Grootte: 170 m2

“We woonden in een leuk appartement in Rotterdam toen ik zwanger werd van onze dochter Fiene. En zoals dat gaat, kwam ook bij ons het verlangen naar een huis met een tuin. Maar dan wel in Rotterdam. Het was niet makkelijk om dat te vinden, maar op een gegeven moment kwamen we op het spoor van een nieuwbouwproject in Park 16Hoven. Het was een bijzonder project: je kon inschrijven op een kavel. Was je ingeloot, dan kon je je wensen voor je huis kenbaar maken. Met alle wensen van de kopers van de elf kavels ging de architect vervolgens aan de slag. Het was een zogenaamd cpo-project (collectief particulier opdrachtgeverschap, red.), de bewoners hebben veel in te brengen. Een van mijn wensen waren ramen van boven tot beneden, omdat je daarmee zo veel daglicht in huis haalt. Die zijn ook in het ontwerp verwerkt.”

“Het was wel een project waarvoor we veel geduld nodig hadden. Want pas drie jaar later kregen we de sleutel. Ook dat was een bijzonder moment: ik was twee dagen eerder bevallen van Seff en mocht eigenlijk de deur nog niet uit. Wat ik toch deed, want ik wilde mijn handtekening zetten. Met Seff in de kinderwagen en mijn moeder als privéchauffeur omdat ik zelf nog niet mocht rijden, ben ik vervolgens allerlei woonwinkels afgegaan. Van Ikea tot Loods 5: ik heb Seff overal gevoed. De drie jaar voordat we in het huis aan de slag konden, boden me volop tijd om na te denken over het interieur. Het betekende ook dat ik nogal eens van plan of stijl veranderde. En nog. Onlangs heb ik de kinderkamers volledig aangepast. Echt nodig was het nog niet, maar ik had een idee en wilde dat graag uitvoeren. Gwenn kent me en weet inmiddels wel dat ik zo in elkaar zit.”

De tekst gaat verder onder de foto.

binnenkijker

Op zoek naar moois

“Inspiratie haal ik voornamelijk van Pinterest en Instagram en uit mijn werk. Ik word continu lekker gemaakt met allerlei mooie dingen en ga daar graag in mee. Het enige meubelstuk waarnaar we wat langer op zoek zijn geweest, is de eettafel. Ik had iets in mijn hoofd en kon het maar moeilijk vinden. Uiteindelijk is het maatwerk geworden. We hebben hem laten maken door een docent en zijn leerlingen van de Vrije School. De dag waarop we overgingen naar ons nieuwe huis verliep soepel. We hadden al veel voorbereid. De bank, de tafel, de kast, alles stond er al. We hoefden alleen maar veel dozen uit te pakken. De eerste avond in ons nieuwe huis was alles al ingericht. Het voelde direct als thuis. Ik heb geen moment moeite gehad om te wennen.”

Strakke lijnen schilderen

In veel huizen zijn de keuken, eethoek en woonkamer in één ruimte ondergebracht. Je kunt de verschillende functies van die ruimte van elkaar scheiden door een kleurvlak op de wand aan te brengen. Bij zo’n kleurvlak wil je wel dat de randen haarscherp zijn. Gebruik hiervoor echt goede schilderstape waar geen verf onderdoor kan, zoals Frogtape van Kip. Dit is de enige tape met gepatenteerde paintblock-technologie en is ook geschikt voor minder vlakke ondergronden. Je vindt het onder meer bij verfwinkel.nl en karwei.nl.

De tekst gaat verder onder de foto.

binnenkijker

Styling is key

Maak de keuken echt een onderdeel van het interieur, zeker wanneer deze ruimte zo vol in het zicht is als in het huis van Elise en Gwenn. Zij kozen er bewust voor om geen bovenkastjes te plaatsen. In plaats daarvan hangt er een plank boven het keukenblad, waarop mooie accessoires een plek kregen. Een flinke bos bloemen op de hoek van het keukenblad maakt het af.

De tekst gaat verder onder de foto.

binnenkijker

Coördinated colour

Het bureautje/winkeltje van Woodchuck is een heerlijke speelplek. Dankzij het blanke hout en speelgoed in neutrale tinten past het perfect in het interieur. Er is wel speelgoed in knalkleuren, maar dat wordt aan het einde van de dag netjes opgeruimd in kasten en manden, zodat alleen de mooie items in het zicht blijven. Zo houd je toch een volwassen huis.

De tekst gaat verder onder de foto.

Slanke den

Log en massief hoeft een badkuip allang niet meer te zijn. Kijk maar naar dit exemplaar. Elise koos een vrijstaande, stenen badkuip met een dunne wand.Die neemt minder ruimte in dan een ingebouwd bad. De zwarte badkraan geeft de ruimte nog wat extra karakter.

De tekst gaat verder onder de foto.

Lees ook:
Van een oude kippenschuur tot modern interieur: ‘In de muur zie je kogelgaten uit de WO II’

Voor de buitenvloer

Terrastegels met een mooi patroon zorgen voor extra sfeer in de tuin. Je maakt er een extra woonkamer in de tuin mee als het ware. Deze tegels komen uit de collectie van vtwonen. Ligt je terras er nog prima bij? Zoek dan eens naar een XL buitenkleed om het terras mee aan te kleden. Je vindt ze onder andere bij vidaxl.nl, rozenkelim.nl en merelinwonderland.nl.

binnenkijker

Meer zien? In Flair 26-2021 staan nog meer foto’s. Deze editie ligt t/m 6 juli in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Tekst: Monique Butter | Fotografie: Anke Leunissen