Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijker: ‘Een kleurexplosie, maar kijk: alle tinten komen overal weer terug’

Binnenkijker: ‘Een kleurexplosie, maar kijk: alle tinten komen overal weer terug’

Binnenkijker: ‘Een kleurexplosie, maar kijk: alle tinten komen overal weer terug’

Binnenkijker: het is mooi geweest met de rustige huiskamer in lichte tinten waar, vooruit, één kleur eruit springt. Gewaagd en gedurfd kiezen voor volop heldere kleuren, is de nieuwe trend.

Kleurexplosie

In zo’n eclectische woonkamer kom je ogen tekort. Al die verschillende stijlen en kleuren maken het geheel toch stijlvol en huiselijk. Wil je ook zo spelen met kleur, zorg er dan wel voor dat al die kleuren terugkomen in kussens, een schilderij of de bekleding van de hocker. Zo voorkom je dat het rommelig oogt.

kleuren-bank

Appelgroene muren, een knalroze plafond en een mosterdgele fauteuil: je moet maar durven. Bijzonder is ook dat de muren niet tot het plafond zijn geschilderd. En schilderijen op een felle muur breken de kleur, waardoor die minder op je afkomt.

stoel-bank-kleuren

Als je de muren toch liever licht houdt, pak dan op de bank uit met kleurrijke kussens en kleden in verschillende prints. Heb je meteen een eclectische  showstopper te pakken.

lambrisering-woonkamer

Een stuk muur tot lambrisering schilderen staat ook prachtig, zonder dat het te heftig wordt. Deze warmroze teint straalt geborgenheid uit. In combinatie met de vintage look en meubels in hetzelfde kleurenpalet heeft het geheel een harmonieuze uitstraling.
woonkamer-binnenkijker

Lees ook
Binnenkijker: ‘Alle originele elementen van het huis waren nog aanwezig’

Pastelkleuren combineren altijd prachtig met elkaar. Op de muren, maar ook in combinatie met meubels of accessoires. Door voor verschillende texturen, materialen en stijlen te gaan en ook een kleur buiten het palet te kiezen, oogt het geheel niet zoet-sappig, maar retro en fris.

bar-woonkamer

Een nis, een hoekje of een stuk muur tot bijvoorbeeld een deur of raam lenen zich bij uitstek voor kleur. Want zo kun je toch  knallen, maar heel gedoseerd. Bevalt het, dan kun je er altijd weer een stukje bijpakken. Het goudgeel maakt hier het verschil, hoewel ook de blauwe tafel, de kleurrijke accessoires en kleden daaraan bijdragen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Fotografie Bureaux: Greg Cox, Warren Heath, Elsa Young