Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijker: inspiratie voor de leukste kinderkamers

Binnenkijker: inspiratie voor de leukste kinderkamers

Binnenkijker: inspiratie voor de leukste kinderkamers

Is de kinderkamer net niet zo leuk als ie zou kunnen zijn? Maak er heel makkelijk iets mooi(er)s van met behulp van deze acht inspiratiekamers, héél veel tips en onweerstaanbaar spul.

Wall of fame

Ooit heb je prachtig speelgoed gekocht, maar je kind is het ontgroeid en speelt er niet meer mee. Wegdoen dan maar? Hoeft niet. Sommige items zijn ook leuk als decoratie, zoals een poppenhuis.

De tekst gaat verder onder de foto.

Ieder z’n ding

Idee: creëer een speciale hoek in de woonkamer waar de kinderen kunnen hangen. Volwassen, maar wel kindvriendelijk, zodat ze (jij!) niet bang hoeven zijn dat ze dingen stukmaken. Zo zijn ze er altijd bij, maar kunnen ze hun eigen ding doen.

De tekst gaat verder onder de foto.

Dubbel de fun

Niet iedereen woont in een huis met genoeg slaapkamers voor alle kinderen. Een kamer delen is vaak twee keer zo gezellig, maar zorgt ook voor twee keer zo veel rommel. Dan is het zaak om de boel minimaal en overzichtelijk te houden. Minder accessoires do the trick.

De tekst gaat verder onder de foto.

Hanghoek

Kinderen spelen graag op de grond. Leg een paar matraskussens neer, dat staat knus en je creëert meteen een plek waar ze kunnen hangen of lezen als ze wat ouder zijn. Denim kussenovertrekken zijn ideaal, want stylish en kunnen tegen een stootje. Hang er een slinger boven, boeken erbij en ze hebben een heerlijke plek.

De tekst gaat verder onder de foto.

Bovenstebedste

Een stapelbed is een win-win: de meeste kinderen vinden het fantastisch om erin te slapen en je bespaart er veel ruimte mee in een kleine kamer. Er zijn veel leuke te koop, maar zelf een (laten) timmeren is ook geen gek idee. Dan kun je ’m precies op maat maken en al je extra wensen (bureau eronder, boekenplanken, extra opbergruimte) realiseren.

De tekst gaat verder onder de foto.

Binnenkijker.

Sprookjeswereld

Kindvriendelijk hoeft niet meteen kinderachtig te zijn. Zo’n bedhemel wil je, of je nu klein of groot bent. Je kunt zo’n prachtexemplaar maken door stokken/bezemstelen aan het plafond te bevestigen en daar doeken overheen te draperen. Lichtjes maken de duizend-en-een-nacht-sfeer compleet. Tip: een lichtslinger op batterijen is veiliger dan eentje die op stroom werkt.

De tekst gaat verder onder de foto.

Binnenkijker.

Kleurkick

Een beetje gezelligheid mag wel in de kinderkamer, het is tenslotte geen showroom. Dat doe je bijvoorbeeld door felgekleurde accessoires zoals een stoel toe te voegen. Doorzichtige opbergboxen zijn ook ideaal, want al het speelgoed is makkelijk te vinden én ze zorgen, eenmaal gevuld, voor extra kleur.

Binnenkijker.

Lees ook
Binnenkijker: ‘Het is een huis waar iedereen zich op zijn gemak voelt’

Naar de maan

Een donkere kleur als zwart, donkergrijs of nachtblauw zou je misschien niet direct bedenken in een kinderkamer. Maar dit kan stoer uitpakken én een ruimte rust geven. Het is dan wel mooier om niet al te veel ‘drukte’ toe te voegen. Pak juist uit met één sterke blikvanger, zoals een XL fotoprint van de maan of een planeet.

Binnenkijker.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

fotografie Greg Cox/Bureaux