Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijker: ‘Het interieur mocht niet too pretty to touch worden’

Binnenkijker: ‘Het interieur mocht niet too pretty to touch worden’

Binnenkijker: ‘Het interieur mocht niet too pretty to touch worden’

De cottage vlak bij de Great Ocean Road in het Australische Anglesea werd bijna veertig jaar lang gebruikt als kantoor en was onooglijk toen Gemma en Matt het kochten. En juist daardoor kregen ze de kans er iets moois van te maken.

Binnenkijker bij…

Wie: Gemma Gange (36, eigenaar restaurant), Matt Germanchis ((46, chef-kok)
Wat: jarenvijftig-cottage
Waar: Anglesea, Australië
Grootte: 100 m2

“Mijn grootouders gingen al naar Anglesea op vakantie. Mijn ouders namen die gewoonte over en besloten hier te gaan wonen na hun pensioen. Matt en ik openden er een paar jaar geleden een restaurant, wat de belangrijkste reden was om te verhuizen.” Alleen viel dat nog niet mee. “Anglesea wordt omringd door een nationaal park en ligt aan zee, waardoor extra huizen bouwen geen optie is. Deze cottage werd sinds de jaren tachtig gebruikt als overheidskantoor; er zat niet eens een keuken of badkamer in. Maar al tijdens de eerste bezichtiging wist ik dat ik er iets leuks van kon maken.”

binnenkijker-australische-cottage

Masterplan

“Omdat we al zo lang zochten, wist ik qua interieur precies wat ik wilde. Voor elke kamer maakte ik een masterplan. Wat ik belangrijk vond, was dat het niet too pretty to touch zou worden én dat er rotan in het huis zou komen. Daar heb ik een obsessie voor, zo mooi vind ik het. Inspiratie haal ik uit de natuur. Als kind namen mijn ouders en mijn grootouders me tijdens de vakanties mee naar de outback, het binnenland van Australië. Dat heeft me altijd geïnspireerd. Die roestbruine aardse kleur, het groen van de bossen… Onze keuken is nu groen omdat ik de eucalyptus zo mooi vind. Ik ben ook gek op vintage en antiek. Juist spullen die al een heel verhaal hebben, trekken me aan, ze zorgen voor een uniek interieur. Elke keer dat ik in een klein dorp ben, zoek ik de tweedehandswinkels en markten op. Ik kan daar uren doorbrengen.”

binnenkijker-australische-cottage

Speurtocht

Die liefde voor vintage zorgt er ook voor dat het vinden van de juiste stukken soms wat langer duurt.  “Ik zocht voor de keuken een oude, doorleefde tafel, maar ik kon de juiste niet vinden. Uiteindelijk kwam ik online een oud schoolbureau tegen. Te gek. Zo ging het ook met de ladekast op de slaapkamer. Uiteindelijk moest ik er twee uur voor rijden om hem op te halen, maar die kast was elke minuut waard. Zo hebben we nog wel een paar dierbare vondsten in huis staan. In de waskamer bijvoorbeeld hangt een oude betonnen wasbak. Zo zijn ze eigenlijk niet te vinden in Victoria. Hij stond voor het raam van een café dat zou worden gesloten en waarvan de inboedel werd verkocht. We waren uit eten geweest en liepen er toevallig langs. We hebben direct met de eigenaar gebeld.”

binnenkijker-australische-cottage

Lees ook
Binnenkijker: ‘Hier laten we de drukte van de stad achter ons’

Nog even door

“Het huis is af, maar dat betekent niet dat we nu klaar zijn. Er wacht ons nog een klus in de tuin. De voortuin met inheemse grassen is prima, maar de achtertuin heeft nog wat liefde nodig. Dat wordt dus het volgende project.”

binnenkijker-australische-cottage

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Fotografie Marnie Hawson